Domaine du Château Massereau – Barsac (Gironde)

Een dertigtal kilometer ten zuiden van Bordeaux kijken drie torens uit over de wijnranken die afdalen tot de rivier Ciron : Château Massereau, het voormalige jachtslot van de hertogen van Epernon uit de XVIe eeuw, is in zicht.
De gebroeders Chaigneau kochten het in 2000 en regeren er over 19 hectaren waarvan 14 met AOC: Barsac, Graves en Bordeaux Supérieur.
De kasteelheren hebben slechts één motto: authenticiteit.
En ze streven nauwgezet de droom na van een kwaliteit die hun passie weerspiegelt: absoluut.

Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot, sémillon en muscadelle: rode of witte wijn, de druivensoorten worden met lage opbrengst verbouwd met respect voor de natuur in alle fases van hun teelt.
De druiven worden zorgvuldig gesorteerd en manueel verzameld in manden, kratjes en houten kuipen. Daarna leidt de traditie hun vinificatie naar de apotheose! Het resultaat: natuurlijke wijnen met een groot karakter waarin verzoeting, verzuring, klaring of filtratie, moderne concentratie- of verrijkingstechnieken schitteren door hun afwezigheid.

"Haute couture" met een collectie waarvan sommige stukken, zoals de millésime 2007 in sauternes barsac, onbetwistbare meesters zoals Yquem van de troon stoten.

Rob biedt u een selectie met een heel hoog bewaarpotentieel, uniek en exclusief in België: een grote lieveling van Jérémie Claes, onze keldermeester!

  • Château Massereau Bordeaux Supérieur 2009 75 cl – € 9,98
  • Château Massereau Bordeaux Supérieur 2005 75 cl – € 14,48
  • Château Massereau Graves rood 2009 75 cl – € 26,98
  • Château Massereau Sauternes Barsac 2008 La Pachère 75 cl - € 45
  • Château Massereau Sauternes Barsac 2007 75 cl – € 105