Poissonnerie

Oesterbar in het teken van de Ostra: 3 weekends lang een voorsmaakje van de feesten!


Kent u de Ostra? Dit pareltje uit Portugal is niets anders dan de 'Prinses van Setubal': een speciale holle oester die wordt gekweekt in een natuurlijk milieu, met respect voor de voorouderlijke traditionele knowhow. Geniet van de verfijnde smaak van de Ostra, tegen pretprijs, op 25 & 26/11, 02 & 03/12 en 09 & 10/12, van 11 tot 17 u., in onze buitenchalet aan de ingang van de winkel. Voor een perfecte harmonie geniet u van een glaasje witte wijn zorgvuldig geselecteerd door onze keldermeester Jérémie Claes.


Waaraan is de topkwaliteit van de Ostra-oesters te danken? In de eerste plaats aan hun herkomst, en vervolgens aan hun kweek. De oesters worden gekweekt te midden van het exclusieve natuurreservaat van het estuarium van de Sado, dat zeer rijk is aan fytoplankton. Ze genieten meteen van optimale groeiomstandigheden in zakken met gering rendement. Daarna ontwikkelen ze zich verder in de Algarve, waar ze opnieuw over de beste voedingselementen beschikken. Voor de finale affinage die voor het unieke karakter zorgt, worden de Ostra-oesters teruggebracht naar het natuurreservaat.


Dit proces, dat zich uitstrekt over meer dan 3 jaar, is het resultaat van een familietraditie die al 3 generaties voortgezet wordt met passie en nauwgezetheid, waarbij constant gestreefd wordt naar uitmuntendheid. De oesters worden manueel bewerkt, en vervolgens één na één geselecteerd en gecontroleerd. Dat staat borg voor de kwaliteit en de weergaloze smaak van deze buitengewone oester.


Het stevige en subtiele vlees van de 'Prinses van Setubal' heeft een uitzonderlijke verfrissende jodiumsmaak die lang aanhoudt.


Dankzij hun constante kwaliteit en hun unieke smaak behoren de speciale Ostra-oesters tot de beste oesters van Portugal. In dat opzicht worden ze gekozen door grote Belgische chefs en hebben Jean-François Janne en zijn team van de visafdeling het genoegen u deze te laten proeven om u al een schitterend voorsmaakje te geven van de feesten.