Vrijdag 6 en zaterdag 7 december in de winkel : 

  • In het hart van de Périgord Noir heeft Pascal Vidal zijn bedrijf Vidal gevestigd. Liefhebbers van verfijnde delicatessen smelten voor zijn creaties, die hij met veel liefde voor het vak bereidt. Zijn passie voor smaken proef je in zijn producten: hij houdt ervan om op basis van oude, traditionele recepten voor foie gras nieuwe smaken te bedenken.
  • In oktober 2015 stelde Domaine du Chant d’Éole zijn eerste exclusieve crémant voor. Hun crémants zijn het resultaat van een samenwerking tussen een wijnbouwer uit de Champagnestreek en de Belgische landbouwfamilie Ewbank. De wijngaard van het domein ligt net onder een windmolen. Vandaar de naam: 'Éole' is de Franse naam van Aeolus, de bewaarder der winden uit de Griekse mythologie. Dit weekend kun je de crémants van Domaine du Chant d’Éole bij ons proeven ... Mis je kans niet!
  • Heb je de nieuwe Belgische chocolades van Millésime al geproefd? Elke chocoladereep is gemaakt van cacaobonen uit dezelfde streek én hetzelfde jaar. Want ook per jaar kan de smaak van chocolade verschillen. Kom deze Belgische grand cru's dit weekend ontdekken!
  • De kerststronken van Ducobu zijn er. Kom ze bij ons proeven en maak van de gelegenheid gebruik om je kerstdessert alvast te reserveren! Welke variant pronkt er dit jaar op je feesttafel: 'Rode Woud' (chocolade, kers), 'Eclipse' (koffie, mandarijn) of 'Himalaya' (vanille, mango, passievrucht)?
  • Dankzij hun traditionele vakkennis is Rougié uitgegroeid tot een begrip in de wereld van foie gras. Het merk kweekt zijn eigen ganzen en mest ze zelf vet. Ze herkennen een kwaliteitsvolle lever door er gewoon even aan te voelen en werken met een bereidingsmethode die alle smaken goed tot uiting laat komen. Grijp dus zeker je kans om hun uitgelezen foie gras te proeven!
  • (Her)ontdek de koffiecapsules van het Belgische merk Belmio. Deze koffies worden samengesteld met de beste arabica- en robustabonen, en bovendien zijn de capsules geschikt voor je Nespresso-apparaat. Bedankt, Belmio!
  • Op zaterdag 7 december organiseren we een degustatie van de bieren van Lutgarde. Net zoals Sint-Lutgardis een eed van stilte had gezworen, zullen de brouwers van dit bijzondere bier nooit het recept verklappen ... Blond, wit of IPA: welk bier schuimt er in jouw glas?
  • Ladurée staat bekend om zijn macarons, maar het merk biedt ook andere delicatessen aan, zoals deze bijzondere theesoorten. Sinds kort liggen ze ook bij ons in de rekken en dat vieren we komende zaterdag met een heerlijke degustatie. Laat je verrassen door de smaken en de geuren die uit elk kopje opstijgen!

Vrijdag 13 en zaterdag 14 december in de winkel : 

  • Wie het over echte Belgische roomboter wil hebben, kan niet om Lionel Plaquette heen. Om zijn traditie in ere te houden, stelt hij voor deze feestperiode weer een heerlijke boter met kreeft aan je voor. Breng ons dit weekend een bezoekje om mateloos van deze boter te genieten!
  • De cuberdon is een van de meest iconische snoepjes van ons land, en Confiserie Léopold beheerst als geen ander de kunst van het cuberdons maken. Onder de dunne suikerkorst zit een kern van zachte frambozensiroop verstopt. Niet te lopend, niet te dik: deze typisch Belgische lekkernij kun je op vrijdag 13 en zaterdag 14 december bij ons proeven.
  • Wat zou Kerstmis zijn zonder de chocoladetruffels van Michel Cluizel? Laat je verleiden door de zachte ganache waarin je de ambachtelijke vakkennis van de chocolatier proeft ... en smelt ook voor zijn andere lekkernijen!
  • Ontdek het elegante kaarsengamma van Mage! Deze kaarsen zijn biogecertificeerd, 100% natuurlijk en geparfumeerd met eucalyptus, munt, essentiële rozemarijnolie ... Ze zijn niet alleen goed voor je welzijn, maar zorgen ook voor een aangename, rustgevende sfeer in huis. Ideaal om de winterdagen thuis extra gezellig te maken!
  • Zin in een lekker, dorstlessend bier? Kom dan bij ons Leopold 7 proeven! Dit ambachtelijke blond-amberkleurige bier is gebrouwen volgens de pure Belgische traditie.
  • Xavier Rennotte komt op bezoek bij Rob! Maak kennis met de imker die de bijen in onze bijenkorven verzorgt. Hij vertelt je met plezier het verhaal achter elke honing in zijn assortiment, Bee Honey. Zijn monoflorale Europese honingsoorten zijn rauw, niet verhit of gefilterd en niet gemengd met honing van een andere oorsprong.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 december in de winkel : 

  • Een paar producten produits « Selected by Rob » zijn in degustatie! Olijven, hummus, en kaviaar van aubergine! Kom je ook ?
  • Al sinds 1829 staat Bollinger over de hele wereld bekend om zijn legendarische champagnes met hun krachtige, complexe en verfijnde smaak. Proef dit weekend bij ons een glaasje bubbels van pinot noir, geteeld op een wijngaard van 178 hectare die voornamelijk grand en premier cru's voortbrengt.
  • Het domein Mas Saint-Louis stelt je enkele van zijn beste wijnen voor! Dit domein van meer dan 100 jaar oud wordt tegenwoordig uitgebaat door Monique, de vrouw van de kleinzoon van de oprichter. Ze legt zich voornamelijk toe op het verbeteren van de bodem en de teelt.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 december in de winkel : 

  • Al sinds het prille begin aan het einde van de 19e eeuw produceert het merk Gardet de meest uitgelezen champagnes. Vandaag wordt het domein vakkundig geleid door de familie Prieux, die nieuwe technologieën combineert met traditionele methodes om van elke fles champagne een uitzonderlijk luxeproduct te maken.