Ingrediënten (voor 30 briochen):

  • Bloem - 2,3 kg
  • Zout - 39 g
  • Verse gist - 150 g
  • Suiker - 150 g
  • Ongezouten boter - 500 g
  • Eieren - 200 g (ongeveer 3-4 eieren)
  • Melk - 1 l
  • Chocolade of parelsuiker - Naar eigen smaak, 25 % van de hoeveelheid bloem

Werkwijze:

  1. De bloem, melk, eieren, suiker en gist in de blender draaien. De chocolade of parelsuiker toevoegen (indien gewenst). De machine nog 4 minuten laten draaien. 
  2. Zout en boter toevoegen. Nogmaals 4 minuten laten draaien. Het mengen afsluiten met nogmaals 6 minuten in de blender. Het deeg ongeveer 15 minuten laten rusten. 
  3. In deegbollen opdelen en opnieuw 20 minuten laten rusten. Met een doek of een vershoudfolie afdekken en 2 uur op kamertemperatuur laten rusten. 
  4. 30 minuten in de oven (voorverwarmd op 200 °C) bakken. Op een grill laten afkoelen.