Ingrediënten

  • 1 krabbenpoot
  • 80 g filet van jonge tarbot
  • 1 preistengel
  • Enkele plakjes zwarte truffel
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 klontjes boter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de prei in stukken van ongeveer 7 cm lang en kook ze enkele minuten in gezouten water.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook en reduceer deze tot de helft. Voeg er de crème fraîche aan toe en laat nog 5 minuten doorkoken. 
  3. Breng op smaak met peper en zout, en voeg een klontje boter toe.
  4. Pel de krabbenpoot.
  5. Bak de tarbot enkele minuten in een klontje boter en voeg daarna de krabbenpoot en de prei toe.
  6. Laat 4 tot 5 minuten bakken op een zacht vuur. Kruid het gerecht naar smaak.
  7. Schik alles in een diep bord en giet er de bouillon overheen.
  8. Werk af met een paar plakjes truffel.
Smakelijk!