De mooie lentedagen staan weer voor de deur en in de verte horen we de paasklokken al luiden. Voor Rob The Gourmets' Market is Pasen een ware culinaire hoogmis. Bij onze beenhouwers, visboeren, banketbakkers en chefs wordt er trouwens gefluisterd dat er exclusieve smaakjuweeltjes zullen zijn in hun toonbanken. 

Wandel door de verschillende afdelingen en ga op zoek naar de kip met de gouden eieren, een paashaas uit chocolade of nog een heerlijk stukje lamsvlees om van te smullen.

Beenhouwerij

Bij onze beenhouwers blijft lam natuurlijk de spil van het paasmenu. Dit jaar kan je kiezen tussen 6 verschillende soorten lam. Of geef je liever voorkeur aan een creatieve lamsvoorbereiding? Wat je ook kiest, één punt is zeker: in april liggen de smaken van dit uitgelezen vlees namelijk op hun best en het zou zonde zijn om dit te missen.

Kies uit 5 verschillende soorten lam

  • - Iberisch lam uit de Pyreneeën
  • - Lam en melklam uit de Lozère
  • - Biologisch melklam uit de Aveyron
  • - ‘Allaiton de l’Aveyron’-lam van Greffeuille
  • - Melklam uit de Pyreneeën (frans)

Onze lamsvoorbereidingen

  • - Gebraden lamsfilet met boter met knoflook en fijne kruide
  • - Ontbeende melklamsbout uit de Lozère, gekruid met rozemarijn
  • - Bio melklamsgebraad met rozemarijn
  • - Ontbeend zadel van melklam uit de Pyreneeën met een vulling van parmezaan en groene asperges
  • - Lamsschouder half ontbeend, gemarineerd in knoflook, fijne kruiden en rozemarijn
  • -Lamsfiletkotelet met boter met piment d’Espelette (boter van Bordier)
  • - Paasmerguez van melklam
  • - Melklamschouder half ontbeend in knoflook, fijne kruiden en rozemarijn

Traiteur & Charcuterie

Bij de Traiteur et Charcuterie hebben onze productverantwoordelijken Geert en Alain de handen uit de mouwen gestoken om de perfecte voor- en bijgerechten samen te stellen. Klassieke maar smaakvolle ingrediënten, veel liefde en huisgemaakt: dit is hun geheim om iets bijzonders doch gezellig op tafel te toveren.

Voorgerecht:

  • - Pastei van eend, fruit en eendenlever
  • - Pastei van parelhoen en zwarte bes (huisgemaakt)
  • - Mechelse asperges op Vlaamse wijze
  • - Mechelse asperges met gerookte zalm

Bijgerechten:

  • - Gratin Dauphinois 
  • - Lamsfond
  • - Jardinière van groentjes
  • - Groenten à la maraîchère
  • - Tuinbonen - room - bonenkruid
  • - Tomaten met een kruidenkorstje

     

Geen zin om achter het fornuis te staan?

Met de recepten in glazen potjes van Daily Pic, bedacht door de Franse driesterrenchef Anne-Sophie Pic, breng je jouw smaakpapillen naar de zevende hemel.

Ontdek de Daily Pic “Pasen” special foodbox

(29,50 EUR/box)

Voorgerecht: 

Gekonfijt ei - Bloemkool - Worst van Morteau - Saus met morieljes en savagnin

Hoofdgerecht:

Gekonfijt lam - Munt - Zwarte look 

Nagerecht:

Forêt Noire (Zwarte Woud)

 

Ook onze keldermeesters delen hun beste tips en tricks bij het kiezen van een passende wijn voor een Paasmenu met lamsvlees.

Onze visboeren hebben 7ook aan jullie gedacht voor de ideale Paasbrunch: hun gerookte zalm past perfect bij ‘Eggs Benedict’.

En ‘last but not least’: dit jaar hebben onze Belgische en Franse patissiers en chocolatiers, alles uit de kast gehaald om hun mooiste en meest originele creaties te onthullen. Ze zien er niet alleen schattig en heerlijk uit, ze hebben ook nog eens een verrukkelijke smaak!