Wie aan de zomer denkt, denkt als vanzelf aan de zuiderse keuken, dineren in de tuin en picknicken in de openlucht! Proef de zomer dankzij topproducten zorgvuldig gekozen door onze afdelingsverantwoordelijken. 


IN DE BEENHOUWERIJAFDELING :

- Haal je barbecue maar boven voor onze worsten van het varkensras 'noir de Bigorre'. Natuurlijke voeding en veel ruimte om vrijuit rond te lopen: dat zijn de hoofdingrediënten van dit doorregen vlees. Het is mals en sappig, en bovendien vetter en minder stevig dan traditioneel varkensvlees. Een klassieker van de topchefs op jouw tafel! Ga voor een natuur of een Toscaanse versie (met venkel) voor een meer mediterraanse toets. Ze smaken op zich al heerlijk, maar worden nog lekkerder met klassieke bijgerechten om te delen erbij. Denk maar aan aardappelen in de schil of gegrilde zuiderse groenten.

- Ga nog een stap verder en laat je verleiden door onze Grill O'Bois-houtskool van topkwaliteit, terug te vinden in onze kruideniersafdeling.

IN DE VISAFDELING : 

- Serveer Europese langoesten (Bretoens of Portugees, afhankelijk van levering). Breng het vruchtvlees op smaak door ze op de barbecue te marineren met een huisbereide boter van vanille en limoenzeste. Wat een elegante én heerlijke delicatesse!

- Eerder zin in wat streetfood? Onze visspecialisten hebben een burger van geelvintonijn op een huisbereid broodje o.b.v. inktvisinkt bedacht. Bak de burger bij je thuis, gril het broodje en werk op z'n Japans af met wat wasabimayonaise of teriyakisaus. Haal je pakket op aan de toog!

IN DE FRUIT- EN GROENTEAFDELING :

- Nog maar net bij ons in de rekken: drie nieuwe mengelingen met jonge scheuten en bloemen. Je salades zagen er nog nooit zo fleurig uit. Een geurige samenwerking tussen de verticale stadsboerderij Micro Flavours en de producent Van Laethem die je gerechten een kleurrijke toets geeft. Ga je voor de pikante 'Sunny Springtime', de anijsachtige en zoete 'Flower Power' of de zachte 'Flower Party'? Of toch maar voor alle drie? Wil je graag specifieke recepten op smaak brengen, vraag dan gerust raad aan ons team!

IN DE ZUIVELAFDELING : 

- Stracciatella is 'hot', maar vooral ideaal om je smaakpapillen op te frissen. De kern van burrata gecombineerd met smeuïge room, dat is het geheim achter deze romige Italiaanse lekkernij. Ga voor de gerookte versie voor een meer zomerse toets. Serveer die bijvoorbeeld met gebakken groenten, op een pizza die net uit de oven komt of gewoon als moderne twist in de zomertopper tomaat-mozarella.

- Ontdek ook de camembert o.b.v. buffelmelk, een zachte en delicate kaas. Leg er een paar teentjes knoflook en takjes rozemarijn in, wikkel het in aluminiumfolie en leg het op de barbecue: met een goed stuk brood is het gewoon een perfecte traktatie om jouw maaltijd te beëindigen.

IN DE KRUIDENIERSAFDELING : 

- Een nagerecht om lepeltje voor lepeltje van te genieten: roomijs 'Altitude 150' is gemaakt van geitenmelk, een 100% artisanaal streekproduct. We weten niet wat te kiezen uit dit ijsassortiment gemaakt in Chaumont-Gistoux door Delphine en Raphaël: ons hart gaat sneller slaan van stracciatella, speculaas en chocolade. Wil je nog meer ijssmaken ontdekken? We hebben voor jou de lekkernijen van onze ambachtelijke ijsmakers op een rijtje gezet.

IN DE WIJNKELDER :

- Met een beetje DAI ! van het domein Myrko Tepus in de Provence, vlak bij de Gorges du Verdon, heb je alles in handen voor een perfecte avond. Een zomerse 'Wijn voor onder vrienden', gemaakt van grenache en cinsault. Deze rosé van directe persing heeft een lange en frisse afdronk, met aroma's van witte vruchten en wilde aardbeien. Om dorst van te krijgen!

- Sluit jouw avond in schoonheid af met de rum Selected by Rob, een millésimé uit 2010 van de distilleerderij New Groove op het eiland Mauritius. De rum is in moscatelvaten gerijpt en in een beperkte oplage gebotteld. Geniet van de droge, maar heerlijke smaak, met toetsen van acacia en honing.


Onze medewerkers staan de komende weken voor je klaar om je een verfrissende en overheerlijke zomer te bezorgen!

Ontdek al je favoriete producten in onze rekken en laat je verrassen door onze nieuwigheden. We wensen je een mooie zomer!