Verzot op rum? Het team van Rob The Cellar heeft een exclusief koffertje met 9 parels voor je samengesteld.


Rum Jamaic Hampden Estate – 46° : met zijn authentieke en natuurlijke karakter is deze Hampden een waardige erfgenaam van de Jamaicaanse Stinking Rums. Dit is een smakelijke mengeling van rijp fruit, specerijen en fenolische toetsen. Zacht, tropisch en zeer veelzijdig, dat zijn de kenmerken van deze trotse vertegenwoordiger van Pure Single Jamaican Rums!

Rum Clairin Haïti 2018 Casimir – 49,5° : Clairin staat voor ambachtelijke en authentieke producten (ze oogsten nog met de hand!) op basis van vers, natuurlijk gefermenteerd rietsap. De neus is weelderig met toetsen van gember, kaneel en rietsap. In de mond herken je verfijnde smaken van perzik, peer en bloemen.

Rhum Réunion 10Y Savanna – 43° : deze rum biedt een uitzonderlijke rijkdom, diepte en zachtheid, net als het eiland La Réunion. De Savanna 10Y onthult een prachtige complexiteit: tonen van rijp tropisch fruit en specerijen, zoals kaneel en nootmuskaat, versterken de bloemachtige en plantaardige toetsen en geven de rum een ongelooflijk evenwicht.

Rhum vieux agricole Martinique Bally 7Y Pyramide – 45° : deze 'rhum agricole' werd 7 jaar gerijpt in eiken cognacvaten uit de Franse Limousin. Hij verleidt door zijn rijpheid en fijne aroma's. De neus wordt gekenmerkt door accenten van tabaksblad, onderhout, specerijen, gedroogde vruchten en chocolade.

Rum Japonais Ryoma 7Y – 40° : deze rum is afkomstig van de oudste suikerrietplantage in het zuiden van de eilandengroep en werd 7 jaar gerijpt in eiken vaten. Verrassend origineel en anders dan de rums die wij kennen. Hij heeft iets van brandy of sake, met een vanille- en karamelsmaak in combinatie met citrus.

Rum 15Y Reserva Superior Malecon – 40° : na een langzame distillatie in een Coffey-ketel op basis van melasse uit Panama volgens een oud Cubaans recept, rijpte deze zoete rum 15 jaar lang in bourbonvaten. Hij smaakt rijk en complex, met toetsen van gekonfijt fruit, specerijen en leer.

Rhum Guyana Port Mourant 12Y Compagnie des Indes – 43° : de Compagnie des Indes selecteerde deze rum. Hij is gemaakt in Port Mourant, de enige stokerij die nog overblijft in Guyana. Deze uitstekende rum, die 12 jaar mocht rijpen, heeft een bleke amberkleur en complexe aroma's. De neus is floraal met accenten van witte bloemen, abrikozen en gebak. In de mond zijn er druiven en mirabelpruimen te bespeuren.

Rum Mauritius Island New Grove 2010 Moscatel Rob – 43° : de rum uit het Selected by Rob barriquevat wordt in een beperkte oplage gebotteld en komt van New Grove (Mauritius), dat droge en krachtige rums stookt. Deze rum is gedistilleerd in 2010 en gebotteld in 2021. Hij is in moscatelvaten gerijpt, wat een mooie rondheid en accenten van acacia en honing oplevert.

Rum Blended Maman Brigitte Asta – 43° : dit is de eerste creatie van het merk 'Maman Brigitte', opgericht door een onafhankelijke Belgische bottelaar. Deze blend van rums uit Jamaica (3Y), Barbados (8Y) en de Dominicaanse Republiek (5Y) brengt ode aan exotisch fruit, vanille en specerijen. In de mond proef je banaan en karamel. De afdronk smaakt naar honing.