Elke vierde donderdag van november vieren de Amerikanen Thanksgiving, een hartverwarmende en vooral overheerlijke traditie waar wij best wel jaloers op zijn. Onze producthoofden selecteerden een reeks lekkernijen waarmee je de culinaire specialiteiten van de andere kant van de Atlantische Oceaan op tafel tovert! You're welcome.


Een stop aan onze beenhouwerij is een must, want hier vind je de mooiste kalkoen om te vullen. Een gouden tip: plaats een bestelling als je niet met lege handen naar huis wilt gaan.

Op zoek naar een ongewone vulling? Laat je inspireren door de 'Chesapeake Bay Oyster Stuffing', een specialiteit uit het noordoosten van de Verenigde Staten die keukenkruiden combineert met ... verse oesters! Kies voor de Spéciale Geay, een vrij neutrale, licht gejodeerde oester. Je vindt de beste kwaliteit in onze visafdeling.

Voor de bijgerechten zul je een ommetje moeten maken naar onze fruit- en groenteafdeling!

  • - Ons producthoofd selecteerde mooie en verse veenbessen waarmee je de beroemde 'cranberry sauce ' maakt.
  • - Wat ook niet op je feesttafel mag ontbreken, is aardappelpuree. Ga voor een traditionele versie met Agata's van La Maison Bayard, met zacht vruchtvlees dat room en boter gulzig opneemt, of kies voor een kleurrijke versie bereid met zoete aardappelen. Een genot voor zoetekauwen!
  • - Serveer er gebakken paddenstoelen met heerlijke herfstaroma's bij.

Onze kruideniersafdeling kleurt oranje met haar lekkernijen op basis van pompoen.

  • - De mooie herfstvrucht steelt eerst de show als voorgerecht in 'Crema de Calabaza', een romige soep van lokaal geteelde pompoenen, van het Spaanse familiebedrijf Rosara.
  • - Voor je hartige en zoete creaties is er 'Pure Pumpkin' van Mississippi Belle, een blik met 100% pompoenpuree. Je maakt er niet alleen soep of quiche mee, maar ook koekjes, muffins, gebak en taarten zoals de klassieke 'Pumpkin Pie'.
  • - En dan zijn er nog de Pumpkin Pie specerijen van Comptoir des Épices, een Amerikaanse klassieker met kruidige aroma's van kaneel, gember, nootmuskaat, chilipeper en kruidnagel die onmisbaar zijn in hartverwarmende bereidingen maar vooral in de legendarische 'Pumpkin Latte'.
  • - Minder typisch maar zeker het ontdekken waard zijn de pompoenblokjes op siroop van Terroir du Liban. De zachte en sappige pompoenblokjes – die baden in een heerlijke siroop – zijn overheerlijk bij wit vlees, in taarten en zuiveldesserts.

 

 

Omdat er na de maaltijd altijd nog wel plaats is voor een klein (of groot) zoet pleziertje zul je ook even halt moeten houden aan de bakkerij, waar je de nieuwste creaties van Eat Dessert First by Laura ontdekt. Wat wordt het? Pumpkin Pie (6 pers. / € 26,20), Pecan Pie (6 pers. / € 29,85) … of beide? Ze liggen in de winkel vanaf woensdag 24-11. Maar wees er snel bij, want er is misschien niet genoeg voor iedereen!

Is een maaltijd voor jou pas geslaagd als er een heerlijke fles wijn op tafel staat? Onze keldermeester Julien Depaepe raadt je die van de Indo-Amerikaanse wijnmaker Rajat Parr aan. Zijn verschillende domeinen in Oregon en aan de Central Coast van Californië scheppen een mooi beeld van de diversiteit aan wijnen, druivenrassen, microklimaten en bodems van de streek.

  • Trek voor het aperitief een fles Monday Club 2018 open, een heel verfrissende, natuurlijke mousserende wijn van 100% pinot noir.
  • Schenk tijdens de maaltijd Salem Wine Co. 2018, de eerste cuvée van het nieuwe avontuur van Rajat in Oregon. Deze verfijnde en geparfumeerde pinot noir doet wonderen bij de traditionele kalkoen.
  • Bij het dessert hoort een glas Sandhi 'Central Coast' 2019, een chardonnay uit de wijngaarden van Santa Barbara County in Californië. Zijn romige textuur versterkt de ronde aroma's van je pumpkin pie.

Meer herfstinspiratie vind je in ons magazine. Ontdek het in de winkel of online!