La Cure 2014 Château Tournefeuille – 75 cl

€ 28,95

38,60 / liter

Over La Cure 2014 Château Tournefeuille – 75 cl

Ons vakmanschap drink je met verstand.

Opmerkingen

Advies van de Hachette Wijngids: Dit domein met regelmatige kwaliteit heeft de beste lalande van deze selectie: een hoogwaardige wijn die afkomstig is van een perceel dicht bij de oude pastorie van Néac. Hij wordt alleen in de 'goede jaren' gemaakt volgens een erg klassieke samenstelling (80% merlot, 20% cabernet franc) en heeft een stijl die erg doet denken aan pomerol. Hij heeft een donkere kleur en een bouquet dat tegelijk complex en geconcentreerd is, met zwarte bessen, licht gebrand kuiphout en een dierlijke toets. Op de tong is de wijn krachtig, dicht en heeft hij een langdurige smaak, die steunt op fijne tannines en een typerende houttoets. Kortom: een intense en elegante wijn.

Score van experten Guide Hachette du Vin: 2 étoiles et coup de coeur
Ideaal bij Rood vlees, Gegrild vlees, barbecue, Gevogelte
Schenktemperatuur 16 - 18 °C
Bewaarpotentieel Groot bewaarpotentieel

Lutte Raisonnée; mechanische onkruidbestrijding en afwisselende begroening; handmatige ontbladering en groene wijnoogst; handmatige wijnoogst.

Rijping van twaalf maanden, 100% op vat, waarvan een derde in nieuwe vaten. Vereniging van vijf kuipers. Franse eikenhouten kwaliteitsvaten met fijne nerf. Assemblage aan het einde van de rijping. Filtratie.

Land van oorsprong Frankrijk
Regio Bordeaux
Appelatie Lalande de Pomerol