Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.
Sint-jakobsschelpen in een korstje van hazelnoten uit Piëmont
10 Okt 2019
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 12 schoongemaakte sint-jakobsschelpen
- 50 g tot poeder gemalen hazelnoten
- 120 g 'corne de gatte'-aardappelen
- 20 g boter
- 50 g crème fraîche
- Zout
- Peper
- Muskaatnoot
- 1 dl aromatische olijfolie (bijv. Château d'Estoublon)
- 20 g geklaarde boter (ghee)
- Kruidenmengeling (kervel, bladpeterselie, bieslook, lente-ui)
Bereiding:
- Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze in gezouten water.
- Giet af, pureer en voeg de boter en crème fraîche toe.
- Kruid met zout, peper en muskaatnoot.
- Maak de sint-jakobsschelpen schoon en rol ze in het hazelnootpoeder.
- Doe 1 eetlepel ghee in een pan en bak de sint-jakobsschelpen 20 seconden aan elke kant.
- Was en versnijd de verse kruiden en lente-uitjes.
- Bak ze gedurende 10 seconden op een matig vuur.
- Kruid naar smaak.
- Leg een lepel puree op het bord, schik de sint-jakobsschelpen erop en bestrooi ze met de kruidenmengeling.
Smakelijk !
Artikelen die u kunnen interesseren
Recente artikelen
tags
- recept
- wijn
- winkel
- vin
- whisky
- degustatie
- spirits
- vis
- vlees
- woluwe
- bier
- whisky academy
- wijnkelder
- groenten en fruit
- zuivel
- kaas
- the gourmets' magazine
- gevogelte
- magasin
- kookatelier
- kreeft
- belgisch
- voorgerecht
- 2belgianfoodies
- dessert
- aperitief
- vin rouges
- desserts
- boisson
- truffel
- wild
- cuisine gantoise
- the original wine box by rob
- simmental
- lunch
- charcuterie
- seizoen
- eend
- zalm
- cupcakes
- pasta
- traiteur
- fruit
- sake
- peper
- drank
- recette
- spirit box selected by rob
- tomaten
- japan