Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 12 schoongemaakte sint-jakobsschelpen
  • 50 g tot poeder gemalen hazelnoten 
  • 120 g 'corne de gatte'-aardappelen
  • 20 g boter
  • 50 g crème fraîche
  • Zout
  • Peper
  • Muskaatnoot
  • 1 dl aromatische olijfolie (bijv. Château d'Estoublon)
  • 20 g geklaarde boter (ghee)
  • Kruidenmengeling (kervel, bladpeterselie, bieslook, lente-ui)

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze in gezouten water.
  2. Giet af, pureer en voeg de boter en crème fraîche toe.
  3. Kruid met zout, peper en muskaatnoot.
  4. Maak de sint-jakobsschelpen schoon en rol ze in het hazelnootpoeder.
  5. Doe 1 eetlepel ghee in een pan en bak de sint-jakobsschelpen 20 seconden aan elke kant.
  6. Was en versnijd de verse kruiden en lente-uitjes.
  7. Bak ze gedurende 10 seconden op een matig vuur.
  8. Kruid naar smaak.
  9. Leg een lepel puree op het bord, schik de sint-jakobsschelpen erop en bestrooi ze met de kruidenmengeling.

Smakelijk !