Belgische aardbeien van Maxime Jamart : zalig zoete zomer in het vooruitzicht!

Onze product manager Didier Sperandieu werkt altijd liever met lokale kleine producenten en als het om aardbeien gaat, heeft hij een echte vertrouwensband met een jonge tuinbouwer die hij al acht jaar kent.

AARDBEIENTEELT MET RESPECT VOOR DE BODEM EN HET PRODUCT

In Saint-Denis, een dorpje gelegen in het Naamse deel van Haspengouw, teelt Maxime Jamart verschillende aardbeiensoorten onder glazen serres of in de openlucht.  

Met de hulp van zijn metgezel Aline werkt hij volgens de principes van duurzame landbouw,  die veel op de biologische methode lijkt maar dan wel zonder het officiële logo te mogen claimen: gebruik van insecten om parasieten op natuurlijke wijze te bestrijden, recuperatie van regenwater, plaatsen van een bijenkorf in de serres, geen pesticides natuurlijk...  

Het resultaat? Een onberispelijke kwaliteit die een groot succes kent op de aardbeienveiling van Wépion.

REGELMATIGE LEVERING VAN VERSE AARDBEIEN TOT LAAT IN HET SEIZOEN

Naast de kwaliteit van deze nauwkeurig geselecteerde vruchten voegt Rob een andere waarde toe: een ongeëvenaarde versheid! Elke ochtend (behalve ‘s woensdags) gaat onze product manager rechtstreeks bij Maxime om enkel de aardbeien mee te nemen die hij nodig heeft.

Zijn kramen worden elke dag opnieuw gevuld om overbodige opslag te vermijden en altijd de sappigste aardbeien te kunnen bieden!

Puur smaakgenot waarvan je lang en tot laat in het seizoen profiteert: Maxime is een van de eersten die aardbeien produceert, reeds vanaf half april bij gunstig weer, maar hij slaagt er ook in om ze tot november te bewerken, als alles goed gaat.

MAXIME SPEELT MET VERSCHEIDENE AARDBEISOORTEN

Om de fijnproevers zo lang mogelijk tevreden te stellen, wisselt Maxime Jamart de variëteiten aardbeien af en houdt zo, maand in maand uit, het productieritme aan.

 

 FLAIR, dik en sappig, vroeg verkrijgbaar in het seizoen.

 MURANO, gemiddelde grootte, verkrijgbaar van juni tot de eerste vorst.

 ELSANTA, licht zure smaak, gemakkelijk te bewaren.

 SENSATION, lekker zoet, smaakt een beetje als bosaardbei.