Vrijdag 2 en zaterdag 3 december:

  • De fijne vleeswaren van La Corbeille zijn een vaste waarde! Charcutier Pascal Simons is gebeten door zijn vak en biedt je een voorsmaakje van zijn recepten van pensen in de aanloop naar de feesten.
  • De eindejaarsfeesten zijn in aantocht. Twijfel je nog voor het dessert? Patissier Nikolas Koulepis komt zijn 3 kerststronken voorstellen, met heerlijke smaken uit de Franse patisserie en Griekse toetsen uit zijn moederland.
  • Want een feestje kan ook zonder alcohol heeft Sparkteez een bruisende thee ontwikkelt. Deze biologische ‘Thé’ is geproduceerd o.b.v. witte thee en zwarte Darjeeling thee en heeft een delicaat gearomatiseerd smaak zonder enig bitterheid. Santé!
  • Dim's komt met zijn foodtruck voor de winkel en bereidt een van de emblematische gerechten van de Aziatische keuken: dim sum. Deze kleine gestoomde ravioli is heel gemakkelijk te koken na ontdooiing. Geniet van vegetarische of niet-vegetarische recepten. (Enkel op zaterdag!)
  • Om klaar te zijn voor de winter komt Les Abeilles de Malescot een paar producten o.b.v. honing presenteren: hun verschillende ‘Welzijn’ honingen met super ingrediënten zoals ginseng en propolis, en hun snoepjes met florale en fruittoetsen. (Enkel op zaterdag!)
  • Diôle is een artisanaal terroir bier o.b.v. natuurlijke streekproducten, gebrouwen door 2 vrienden die achter de brouwerij Brasserie des Carrières zitten. (Enkel op zaterdag!)

Vrijdag 9 en zaterdag 10 december:

  • Het conservenbedrijf Ramon Peña in Galicië staat voor topkwaliteit. De verse producten uit de Atlantische Oceaan, de recepten, de presentatie van de conserven ... Alles is top! (Enkel op vrijdag!)
  • Terre Exotique: de naam alleen al belooft mooie smaakverrassingen... Diamant zout om te raspen, beldis citroenen of nog bloemensalade... een ware reis op jouw bord dankzij schatten die deze ontdekkingsreizigers van smaken ons terugbrengen! (Enkel op vrijdag!)
  • Een voormalige bakker bij Rob, Samuel Bellini is nu gespecialiseerd in de ambachtelijke productie van heerlijke panettones. Zijn luchtige recepten in klassieke versie, tutti frutti of chocolade zijn perfect beheerst en brengen jouw smaakpapillen naar nieuwe hoogten van geluk dankzij hun textuur: zo zacht, vochtig en soepel! (Enkel op zaterdag!)
  • Wat dacht je van een eetbaar aperitief- of dessertlepeltje? Ontdek de nulafval Ecopoon met daarbij nog een aantrekkelijke filosofie van lokale productie en circulaire economie: verrine-lepels en klassieke lepels om te vullen. Ze worden snel onmisbare gasten bij jouw aperitieven, buffetten en andere feestelijke gelegenheden. (Enkel op zaterdag!)
  • Authenticiteit en persoonlijkheid kenmerken de smaakvolle chocolades van Michel Cluizel. Het hoge cacaogehalte en de uitzonderlijke ingrediënten die Cluizel zelf uitzoekt door de hele wereld maken van zijn creaties echte parels. Nauw verbonden met zijn exclusieve planters, hij controleert elke productiefase, van de selectie van de cacaobonen tot de verdeling van zijn gamma "exception" of "plantation" pure en melkchocolades. (Enkel op zaterdag!)
  • Ook aan het verlangen naar de zuiderse warmte en het gezang van de krekels? Met zijn typische zoetigheden brengt Le Roy René de Provence naar jou toe: calissons en heerlijke smeerpasta’s met warme, provençaalse smaken! Mmmmm... heerlijk! (Enkel op zaterdag!)
  • Gingerlove is een heerlijk biologisch mengsel van gember, citrus en kruiden om op te lossen in water, koud of warm. Als een thee, maar dan zonder cafeïne, met een lekker fruitig schuim bovenop. Sleepy, beauty, detox, energie of unsweetened: je vindt ongetwijfeld de Ginger Love-formule die je wilt, afhankelijk van het moment van de dag... (Enkel op zaterdag!)
  • Rish kombucha is een frisse en gezonde drank van gefermenteerde thee. Gemaakt van Japanse Sencha groene thee, het is volledig ambachtelijk, biologisch, ongepasteuriseerd ... en fier Belgisch want 100% in Brussel gemaakt! Proef dit ware elixer in drie recepten: original, hibiscus of gember. (Enkel op zaterdag!)
  • In de ultramoderne gebouwen van Brouwerij Minne, uitgerust met uiterst nauwkeurige technologie, worden traditiebieren ambachtelijk geproduceerd. Zorgvuldig geselecteerde hop en mout, gist uit Orval en zuiver water van het Ardense plateau: alles resulteert in hoogkwalitatieve bieren van hoge gisting, zonder pasteurisatie of filtratie, en zonder additieven. Sangl'ipa, Vinum of Ardenne Wood Bee Gees Montrachet onthullen een prachtige complexiteit van aroma's dankzij de gisting in open kuipen en de hergisting op vaten of flessen. (Enkel op zaterdag!)

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december:

  • Laura en Nadège weten ons altijd te bekoren met hun Confiture Parisienne. Hun verfijnde 'haute couture' recepten hebben een traditionele insteek ... én een moderne, gedurfde toets die hen al veel lof en succes opleverde.
  • Geen zin om talloze ingrediënten te kopen om jouw mocktail te voorbereiden? Haal een dosis Drink it Fresh uit de diepvries, meng met een beetje spuitwater en in een handomdraai heb je een feestelijke alcoholvrije drank klaar! (Enkel op vrijdag!)
  • In Nederland kent iedereen Verduijn's Zeeuwse wafers: sinds 1935 maakt de familie knapperige biscuits volgens traditionele recepten. Hartig (kaas, pesto) of zoet (amandelen): om te weten te komen welke je het lekkerst vindt, probeer ze allemaal! (Enkel op zaterdag!)
  • Eindejaarsbestemming ... Afrika! Dit continent heeft alles om fijnproevers op ontdekkingsreis te plezieren en onze nieuwe afdeling biedt een reeks zoete en hartige etnische producten zoals Imara-thee, Virunga-koffie, Kwenda-azijn of Fati-pepers... Klaar om direct in te stappen? (Enkel op zaterdag!)
  • De Franse fabriek Plantin staat bekend op het gebied van truffels en uitzonderlijke paddenstoelen uit de Vaucluse. Hun collectie heerlijke gastronomische producten geven ons alle smaken en aroma's intact terug! Eersteklassenproducten zoals hun molens met gedroogde wilde morieljes of gedroogd eekhoorntjesbrood die je gemakkelijk fijnmaalt op jouw gratins, sauzen, eieren ... (Enkel op zaterdag!)

Woensdag 21 december: 

  • De regionale recepten van Maison Huchin, een waar instituut in de Hauts-de-France, zijn echt overtuigend: de witte pens met 20% eendenlever of die met truffel zijn gastronomische producten die perfect bij een goede champagne of een zoete witte wijn passen. Bak heel zachtjes in een pan en draai regelmatig om (zonder te prikken!), zodat de pens karameliseert.

Vrijdag 24 december:

  • Caffè Vergnano heeft al sinds 1882 een passie voor koffie en bevestigt al vier 4 generaties lang zijn uitstekende reputatie. Voor hun blends laten ze de zorgvuldig uitgekozen koffiebonen traag branden. Elke variëteit wordt apart verwerkt, zodat ze haar specifieke aroma's behoudt. Waan je heel even in Italië en kom tussen 7u. en 9u. een koffietje drinken aan de kleine bar op onze parking.

Wijndegustatie bij Rob The Cellar - december 2022