Vrijdag 4 en zaterdag 5 juni in onze winkel:

  • Geen zin om talloze ingrediënten te kopen om jouw mocktail te voorbereiden? Haal een dosis Drink it Fresh uit de diepvries, meng met een beetje spuitwater en in een handomdraai heb je een feestelijke alcoholvrije drank klaar!
  • Carette beheerst al sinds 1920 het hele productieproces van hun ambachtelijk ijs en overgelijkbare sorbets en hun reputatie strekt zicht uit tot ver buiten Waals Brabant. Dit weekend bieden ze smakelijke recepten zoals sabayon, rum-rozijnen, sinaasappel met chocolade, pinda's, amandelmelk of pistachenoten. Originaliteit en uitmuntendheid gegarandeerd!
  • Het avontuur van de familie Kalios is diep geworteld in de Peloponnesos, waar Achilles en zijn familie al meer dan 300 jaar voor hun olijfbomen zorgen en op zoek gaan naar de beste Griekse terroirproducten. Olijven, olijfolie, gedroogde aromatische kruiden, gedroogde vruchten: hun gamma producten concentreert de smaken van de Middellandse Zee. (Enkel op zaterdag 4 juni!)
  • Brouwerij De Leite, gelegen in de Polders, is gespecialiseerd in zure bieren en cuvée-bieren in "barieken". Luc Vermeersch gebruikt wijnvaten uit de Médoc en eiken vaten voor de productie van zijn succesvolle bieren zoals Cuvée des Copains, Soeur'Ise en Enfant Terrible. (Enkel op zaterdag 4 juni!)
  • Gevestigd in hartje Brussel, Pipaillon is een ambachtelijk conservenatelier dat uitsluitend bio-ingrediënten van hoge kwaliteit gebruikt, afkomstig van korte ketens en cooperatieven. Je hebt zeker hun confituren reeds geproefd, maar hun tapenades en hun pickles misschien nog niet? Nu tijd om te testen! (Enkel op zaterdag 4 juni!)
  • Ham met de hand versnijden is een ware kunst! Uiterst precies en altijd met schoonheid uitgevoerd, het gebaar van de cortador doet eer aan de textuur en de smaken van de beste hammen. Onze partner uit Monte Nevado doet de show, jij komt kijken... en proeven! Mangalica, Iberico 100% Benito en Cecina de vaca de Leon binnen mondbereik.
  • Wat dacht je van een eetbaar aperitief- of dessertlepeltje? Maxime en Cyril stellen hun nulafval Ecopoon voor met daarbij nog een aantrekkelijke filosofie van lokale productie en circulaire economie. Zonder de gastronomische kant te vergeten natuurlijk! Gevuld met koude of warme bereidingen, de verrine-lepels en klassieke lepels worden snel onmisbare gasten bij jouw aperitieven, buffetten en andere feestelijke gelegenheden. (Enkel op zaterdag 4 juni!)

Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni in onze winkel:

  • Ken jij houtsuiker? Natsuc haalt deze plantaardige zoetstof, gewonnen uit de schors van berken, in Finland. Uitstekend voor de gezondheid, je geniet van alle lekkernijen met hetzelfde smaakgenot als met klassieke suiker.
  • De recepten van La Chambre aux Confitures zullen jouw tafel met zoetigheid vullen. Hun liefde voor confituren en heerlijke smaakcombinaties wordt verheven tot een echte wetenschap die zij "confiturologie" noemen! Wij houden vooral van de vanille-peer of de karamel, en jij?
  • Deglet Nour dadels zijn heerlijk mals en zacht. Die van ons komen uit Algerije en zijn biologisch geteeld: nog beter, nietwaar?

Vrijdag 17 en zaterdag 18 juni in onze winkel:

  • Het assortiment Sal de Ibiza omvat nu ook heerlijke chips, pinda's, cashewnoten, amandelen en chocolade met het kostbare zeezout dat uitsluitend in het natuurpark Salines d'Elivissa wordt geoogst. Voor deze proeverij verwelkomen wij je op onze tijdelijke strand met zand, ligstoelen en parasols!
  • Comptoir des Epices laat al 20 jaar uw smaakpapillen reizen. De specerijen die zij uit de vier hoeken van de wereld halen, zijn echte schatten die een andere dimensie geven aan al uw recepten.
  • Laat je verleiden door een keuken die doet denken aan een heerlijk relaxte zomer, in het gezelschap van Terroir du Liban. Tapenades, hummus, auberginekaviaar ... Alle pareltjes van de Libanese keuken liggen binnen handbereik dankzij deze bijzondere lekkere recepten. (Enkel op zaterdag 18 juni!)
  • Koudgeperste groenten en fruit, plantaardige melk... : in kleine flesjes of shots van Livup krijg je jouw dosis smaak en weldoende vitamines! Het is vers, biologisch, lokaal, en het is verpakt in composteerbare plantaardige containers: iets te zeggen? (Enkel op zaterdag 18 juni!)
  • AIX Rosé vertegenwoordigt roséwijn in zijn puurste vorm. In een van de beroemdste terroirs van de Provence worden de druivenrassen Grenache, Syrah en Cinsault verwerkt met liefde, passie en trots. Het resultaat is een elegante en gulle wijn, verkrijgbaar bij zorgvuldig geselecteerde wijnhandelaren over de hele wereld. (Enkel op zaterdag 18 juni!)

Vrijdag 24 en zaterdag 25 juni in onze winkel:

  • Overtuigd door de nutritionele weldaden van producten op basis van insecten maar nog niet door de smaak? Nimavert nodigt je uit om zijn aperitiefgamma op basis van krekels te proeven: begin geleidelijk aan, met chips of tapenade. En misschien slagen de twee jonge oprichters van dit bedrijf erin om je hele krekels te doen eten?
  • Pizza, ja, maar liever met een heerlijk licht deeg en zonder gluten? Dat kan met Caulilo, de pizza's van de nieuwste generatie, op basis van bloemkool! Margherita, diavola of verdura : de toppings getuigen van hun Italiaanse identiteit tot het laatste kruimeltje. (Alleen op zaterdag 25 juni!)

Wijndegustatie agenda - juni 2022