Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Degustatie-agenda - oktober 2021
In Sterrebeek, dichtbij Rob, worden recepten bedacht die het beste van de Italiaanse en Belgische keuken combineren. Raviolart serveert gevulde ravioli en verse pasta's die bereid zijn met lokale, verse en meestal gestoomde ingrediënten... In het aanbod vind je ook veggie en vegan gerechten.(proeverij vanaf 07 oktober elke donderdag van de maand!)
Vrijdag 01/10 in onze winkel:
- - Corica is een Brusselse koffiebranderij die uitzonderlijke arabica-koffiesoorten selecteert. Fruitig, vol evenwicht of met meer kracht : de brede waaier van smaken die ze creëren is het resultaat van hun expertise sinds 1850. Tijd voor een pauze! Laat je leiden door de heerlijke aroma's in de lucht en kom hun Jamaicaanse koffie proeven!
Vrijdag 01/10 en zaterdag 02/10 in onze winkel:
- - Terug naar onze kindertijd met de marshmallows van Maison Carrousel! De ontwerpster van deze originele artisanale recepten, met rum of sesam bijvoorbeeld, heeft onder meer bij Pierre Hermé en Pierre Marcolini gewerkt. Nu maar lekker zoet en luchtig smelten van genot...
- - De gluten- en allergeenvrije melo-cakes van Buckwheat Brussels zijn een combinatie van kwaliteit, verfijning en gastronomie! Een laagje luchtig eiwitschuim met kalamansi, bourbonvanille of mokka ligt op een koekje van rijstmeel en amandelpoeder en is gehuld in een lekker gul laagje pure, witte of melkchocolade: wie kan deze lekkernij weerstaan ?
Zaterdag 02/10 in onze winkel:
- - Grissini uit Creta, kalamata-olijven, tapenades van groene of zwarte olijven: Kalios weet jouw smaakpapillen te verleiden! Geniet van een Griekse aperitief met de producten afkomstig van hun eigen domein en van de beste kleine regionale producenten, die je ook op de tafels van grote chefs terugvindt.
- - Een jam die niet kookt, dat heet een "crufiture"... De Crufituren van Safine hebben alle smaak van vers fruit, met minder suiker en een maximum aan vitamines! Geniet het hele jaar van verschillende variëteiten naargelang de seizoenen, en kom reeds nu 4 recepten proeven : bosbessen, aardbeien, frambozen en 4 vruchten.
Vrijdag 08/10 en zaterdag 09/10 in onze winkel:
- - Koudgeperste groenten en fruit, plantaardige melk... : in kleine flesjes of shots van Livup krijg je jouw dosis smaak en weldoende vitamines! Het is nieuw, vers, biologisch, lokaal, en het is verpakt in composteerbare plantaardige containers: iets te zeggen?
Zaterdag 09/10 in onze winkel:
- - Gimber is HET gemberconcentraat van het jaar! Deze biosap geeft extra pit aan je cocktails, smoothies of taarten bijvoorbeeld... Op zoek naar andere ideeën? De Belgische ontwerpers van dit recept zullen je er tijdens de proeverij zeker een paar geven!
Vrijdag 15/10 in onze winkel:
- - Enig idee wat je met suikerriet kunt doen? Jean-Marie zal u met enthousiasme zijn voorbereidingstips geven over deze tropische plant ! En om je moreel nog op te krikken, brengt hij ook zijn nieuwe rode fruitsalades, ananas, mango's, guaves, passievruchten en zoveel meer mee!
Zaterdag 16/10 in onze winkel:
- - Je hoeft geen Brit te zijn om van een high tea te houden, en dat heeft Tina goed begrepen! In haar diepgevroren box met Tartatina Scones zit alles: scones, clotted cream en frambozen-vanille jam. 100% Belgisch huisgemaakt! Benieuwd naar de kwaliteit van haar recepten? Ze wacht op alle fijnproevers om hen te overtuigen en te vertellen hoe ze correct opgewarmd moeten worden...
Zaterdag 23/10 in onze winkel:
- - Maak je broodjes, pannenkoeken of wafels klaar! Perzik, meloen, pruim, framboos: als je ze eenmaal hebt geproefd, worden de heerlijke huisbereide recepten van Ma Confiture ongetwijfeld de perfecte begeleiders van uw ontbijt en tussendoortjes!
Zaterdag 30/10 in onze winkel:
- - Hummus, granaatappel- of johannesbroodmelasse, auberginekaviaar, sinaasappelbloesemwater... Terroirs du Liban brengt alle schatten van de Libanese keuken op uw bord via recepten die even gastronomisch als exotisch zijn.