Vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober in onze winkel:

  • De Honing van Woluwe by Rob wordt geoogst door onze imker Xavier Rennotte: hij laat je zien hoe hij de honing haalt uit de frames van onze bijenkorven die op het dak van de winkel staan. Een perfecte gelegenheid om ons jouw mening te geven over deze zomer 2022 vintage!
  • Brood van onze eigen bakkerij, besmeerd met een laagje heerlijke hoeveboter van Plaquette: soms is het zo simpel om van authentieke producten te genieten en om ons dagelijks leven smaakvol te maken...
  • Als ze zo lekker zijn als die van Terra Fermenta zouden we allemaal vaker gefermenteerde groenten eten, niet alleen voor onze gezondheid! Sunshine Kraut en Red Curtido zijn knapperige en pittige biorecepten, gemaakt in België: een paar hapjes voldoen om de weldoende effecten van levend voedsel te voelen.(Enkel op zaterdag!)
  • Dim's komt met zijn foodtruck voor de winkel en bereidt een van de emblematische gerechten van de Aziatische keuken: dim sum. Deze kleine gestoomde ravioli is heel gemakkelijk te koken na ontdooiing. Geniet van vegetarische of niet-vegetarische recepten.(Enkel op zaterdag!)
  • Brasserie du Clocher heeft zich gevestigd in de ontheiligde kerk van Piroy, en als daar het water in bier wordt getransformeerd, is dat geen wonder maar de vrucht van het gepassioneerde werk van Jean en Alex! Philomène florale en Philomène Hoptimale zijn de eerste creaties van deze microbrouwerij die sindsdien al 3 andere bieren heeft uitgebracht...(Enkel op zaterdag!)

Vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober in onze winkel:

  • Brouwerij Brunehaut in de buurt van Doornik is met haar sterke waarden en geschiedenis de perfecte alliantie van traditie en moderniteit. Sinds 1890 produceren ze ambachtelijke, 100% biologische en glutenvrije bieren, van hoge gisting en hergist op de fles. Van water tot granen gebruiken ze zoveel mogelijk lokale ingrediënten in hun voorouderlijke recepten. Amber, blond, driedubbel of wit: er is voor elk wat wils! (Enkel op zaterdag!)
  • Waterdrinker? Jouw dagelijks leven gaat veranderen! De individuele tabletten van Waterdrop zijn verkrijgbaar in fruit-, thee- of natuurlijke cafeïnesmaak. In enkele seconden verdunnen deze kleine blokjes in jouw Waterdrop-drinkfles (breed gamma beschikbaar in de winkel!). Gemakkelijk om mee te nemen, ze zullen jouw hele dag hydrateren met een lekker hintje smaak bij.

Vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober in onze winkel:

  • Jouw smaakpapillen gaan op reis... naar Afrika! Dit continent heeft alles om fijnproevers op ontdekkingsreis te plezieren en onze nieuwe afdeling biedt een reeks zoete en hartige etnische producten zoals Imara-thee, Virunga-koffie, Kwenda-azijn of Fati-pepers... Klaar om direct in te stappen?
  • In Tildonk ligt de brouwerij-boerderij Hof ten Dormaal nooit stil! Tussen het kweken van hop en gerst ter plaatse, het gebruik van eigen koolzaad voor een deel van hun energie, het brouwen van bier en het bottelen, heeft de familie Janssens een circulair proces gecreëerd waarbij landbouwers en brouwers hand in hand werken. Barbera, Zure van Tildonk, Kriek en Blond Filliers Whiskey op de kaart! (Alleen op zaterdag!)

Vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober in onze winkel:

  • Bieren van de Brasserie de Blaugies zijn ongefilterd en ondergaan een tweede gisting in de flessen of in vaten. Hun eerste brouwsel vond plaats in 1988 en sindsdien is het een mooie familiegeschiedenis die aan de gang is in geheel Belgische stijl.(Enkel op zaterdag!)

Zaterdag 29 oktober in onze winkel:

  • Experimenteren, spelen, delen ... Brussels Beer Project wil regelmatig nieuwe bieren maken met doorgewinterde of recreatieve bierbrouwers van hier of elders. We houden je niet langer in spanning. Onder hun kosmopolitische, eigentijdse en bruisende creaties, ontdek de Babylone, een bier op basis van gerecycleerd vers brood, maar ook de Jungle Joy, de Pico Bello of de Pico Nova. (Enkel op zaterdag!)
  • Met confiserie van Maison Carrousel uit Parijs keer je terug naar smaken van weleer met ambachtelijke marshmallows gemaakt o.b.v. 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen! Ontdek op zaterdag 2 van hun topproducten: marshmallows met een hartje van hazelnootpraliné en grappige eskimo’s met verschillende smaken en een zacht hartje van marschmallow.
  • Al meer dan een eeuw lang (anno 1908) doet het merk Comtesse du Barry met zijn delicatessen de gastronomische specialiteiten uit het zuidwesten van Frankrijk alle eer aan. Krijg al een voorsmaak van de feesten met o.m. hun heerlijke eend- en ganzenlever.

Wijndegustatie agenda - oktober 2022