Vrijdag 2 en zaterdag 3 september in onze winkel:

  • Wat zit er achter die Champagne-stijl fles van Sparkteez? Een sprankelende biologische witte thee! Vaarwel alcohol en overtollige suiker, en plaats voor het feestje, voor iedereen!
  • In de glazen potjes van Monti zit de hele gastronomische traditie van de Italiaanse keuken! Genuese pesto, arrabiata of puttanesca sauzen, gewone tomaat, truffel of zwarte olijven sauzen... Heerlijke authentieke mediterrane smaken, klaar om te worden opgewarmd en geserveerd. 
  • In Nederland kent iedereen Verduijn's Zeeuwse wafers: sinds 1935 maakt de familie knapperige biscuits volgens traditionele recepten. Hartig (kaas, pesto) of zoet (amandelen): om te weten te komen welke je het lekkerst vindt, probeer ze allemaal! (Alleen op zaterdag!)

Vrijdag 9 en zaterdag 10 september in onze winkel:

  • Geen voedselverspilling meer voor Fruit Collect! Deze VZW had het idee om niet opgegeten fruit in te zamelen bij particulieren om het daarna te herverdelen en om te zetten in vruchtensap bijvoorbeeld. Maakt dit niet dorstig?
  • Emi en Lou zijn reeds bekend bij Rob voor hun jams: aardbeien+speculaas, frambozen+speculaas, bramen of sinaasappels om er maar een paar te noemen. Ook hun koffies zullen hen complimenten opleveren: zuivere Arabica, 100% biologisch, fairtrade, en de biologisch afbreekbare capsules zijn compatibel met Nespresso! (Alleen op zaterdag!)
  • Brouwerij Dupont in Tourpes brouwt al sinds 1844 zonder onderbreking! De brouwerij is gespecialiseerd in bieren van hoge gisting die hergisten op de fles, en sinds 1990 onderscheidt ze zich met het label Biogarantie op een deel van haar productie: maak je bierglazen klaar voor Moinette bio, Biolégère en Bière de miel! (Alleen op zaterdag!)

Vrijdag 16 en zaterdag 17 september in onze winkel:

  • Naast zijn speculaas is Dandoy ook beroemd om zijn collectie zandkoekjes, knapperige biscuits en zachte koekjes. Ze worden al meer dan 150 jaar met de hand gemaakt in hun Brusselse ateliers waar alleen de fijnste ingrediënten gebruikt worden. Dit, gecombineerd met een perfecte beheersing van en passie voor het vak, maakt hen even lekker als in de allereerste dagen...
  • Quinoa telen in de streek van Namen was een eerste uitdaging voor Isabelle Coupienne. Sindsdien heeft ze samen met haar team van Graines de Curieux een lange weg afgelegd... naar hun heerlijke zandkoekjes, hun peulvruchten, hun oliën en andere bijproducten. Het gamma is helemaal van lokale en biologische landbouw en wordt nu ook met meel verrijkt. (Alleen op zaterdag!)
  • Zin in een zoute, alternatieve, veggie, gezonde, lichte en knapperige snack? De kleine gedroogde Shiitake paddenstoelen van Champilly zijn perfect gekruid. Gebruik ze ook om jouw borden te versieren en jouw recepten op te leuken! (Alleen op zaterdag!)

Vrijdag 23 en zaterdag 24 september in onze winkel:

  • Sinds haar oprichting in 2018 is microbrouwerij Atrium van Paula en Valéry in Marche-en-Famenne snel opgeklommen tot de 5de beste nieuwe brouwerijen ter wereld. Hun atypische bieren weerspiegelen hun wil om met conventies te breken. Ze nodigen je uit tot een echte zintuiglijke ontdekking. Kom de Chihuahua proeven en ontdek ook andere nieuwe verrassende bieren. (Alleen op zaterdag!)

Vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober in onze winkel:

  • De Honing van Woluwe by Rob wordt geoogst door onze imker Xavier Rennotte: hij laat je zien hoe hij de honing haalt uit de frames van onze bijenkorven die op het dak van de winkel staan. Een perfecte gelegenheid om ons jouw mening te geven over deze zomer 2022 vintage!
  • Brood van onze eigen bakkerij, besmeerd met een laagje heerlijke hoeveboter van Plaquette: soms is het zo simpel om van authentieke producten te genieten en om ons dagelijks leven smaakvol te maken...
  • Als ze zo lekker zijn als die van Terra Fermenta zouden we allemaal vaker gefermenteerde groenten eten, niet alleen voor onze gezondheid! Sunshine Kraut en Red Curtido zijn knapperige en pittige biorecepten, gemaakt in België: een paar hapjes voldoen om de weldoende effecten van levend voedsel te voelen. (Alleen op vrijdag!)
  • Dim's komt met zijn foodtruck voor de winkel en bereidt een van de emblematische gerechten van de Aziatische keuken: dim sum. Deze kleine gestoomde ravioli is heel gemakkelijk te koken na ontdooiing. Geniet van vegetarische of niet-vegetarische recepten. (Alleen op zaterdag!)
  • Brasserie du Clocher heeft zich gevestigd in de ontheiligde kerk van Piroy, en als daar het water in bier wordt getransformeerd, is dat geen wonder maar de vrucht van het gepassioneerde werk van Jean en Alex! Philomène florale en Philomène Hoptimale zijn de eerste creaties van deze microbrouwerij die sindsdien al 3 andere bieren heeft uitgebracht... (Alleen op zaterdag!)

Wijndegustatie agenda - september 2022