Vrijdag 1 en zaterdag 2 september 2023

  • Brood van onze eigen bakkerij, besmeerd met een laagje heerlijke hoeveboter van Plaquette: soms is het zo simpel om van authentieke producten te genieten en om ons dagelijks leven smaakvol te maken..
  • Reeds fan van de gember-, honing- en citroenelixer van Gili? Hun wasabi- of kurkumavarianten prikkelen jouw papillen nu met meer exotische smaken.
  • Furikaké is een Japanse specerij die lijkt op gomasio maar dan met veel minder zout en pittiger, en die meestal over rijst wordt gestrooid. Maar FuriFuri nodigt je uit om het in een reeks warme en koude gerechten te gebruiken. De vijf variëteiten (origineel, tomaat, hete peper, kerrie of citroen) bevatten allemaal sesam, zeewier uit Bretagne en zout uit de Camargue.
  • Durf je traditie en culinaire ervaring te combineren? Ga dan in op de uitnodiging van Belgische producent Aldento en probeer zijn ambachtelijke pasta verrijkt met insectenmeel! Meelwormen geven het een milde graan- en notensmaak, en natuurlijk een gezonde dosis eiwitten zodat je vlees kunt vergeten en je pasta kunt serveren met je favoriete groenten. (enkel op zaterdag!)

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2023

  • De Honing van Woluwe by Rob wordt geoogst door onze imker Xavier Rennotte: hij laat je zien hoe hij de honing haalt uit de frames van onze bijenkorven die op het dak van de winkel staan. Een perfecte gelegenheid om ons jouw mening te geven over deze zomer 2023 vintage!
  • Met Philip's Biscuits ontdek je veel meer dan zomaar een zandkoekje! Uitstekende kwaliteit grondstoffen, goede boter, no-frills recepten en ambachtelijke productie: de knapperige smaakbommetjes die elke dag uit hun ovens komen zijn ongelooflijk lekker!

Zaterdag 16 september 2023

  • Boost je lichaam en geest met Buddy! Vijf plantenextracten, klinisch erkend om hun voordelen, gemengd met rietsuiker en natuurlijke smaken van citroen-gember, mango-passie of granaatappel-hibiscus: je geniet van een 100% biologisch, natuurlijk, bruisend drankje dat je alle nodige energie geeft!
  • Alle details tellen om een olijfolie te produceren en Marina Gioacchini praat met passie over haar Italiaanse domein Le Amantine, geërfd van haar vader: de boomsoort, de kwaliteit van de bodem, het microklimaat, de oogstmethode en het extractieproces, een cruciale stap in deze veeleisende keten! Alle rijkdom van deze terroir ontdekt u bij het proeven!
  • Daniel Lessire begon 20 jaar geleden bier te brouwen in zijn garage in de buurt van Aarlen. Sindsdien is zijn kleine brouwerij Millevertus steeds groter geworden en produceert vandaag niet minder dan 13 verschillende bieren. Kom er reeds drie proeven:Apérooooo, Mère Vertus en Augure!

Vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2023

  • Pierre P'tit Beurre, Charlotte Chocolat, Nicole Noisette, Victor Vanille... allemaal deel uit dezelfde grote familie Generous! Deze glutenvrije biokoekjes worden ambachtelijk gemaakt met kwaliteitsvolle ingrediënten in Tubeke: vol smaak en authenticiteit, maar ook lekker krokant!
  • Hummus, granaatappel- of johannesbroodmelasse, auberginekaviaar, sinaasappelbloesemwater... Terroirs du Liban brengt alle schatten van de Libanese keuken op uw bord via recepten die even gastronomisch als exotisch zijn. (enkel op zaterdag!)
  • Il Nutrimento staat voor heerlijke Italiaanse bioproducten ambachtelijk omgetoverd tot recepten van antipasti en sauzen op basis van tomaten waar fijnproevers dol op zijn. Of het nu gaat om tomaten-pecorino of peper-ricotta pesto, tapenade van groene olijven, ruccola pesto of tomaten-knoflook-lentillesaus, we kunnen haast niet wachten om je hun nieuwste producten te laten proeven!  (enkel op zaterdag!)
  • Basile en zijn vrouw Sacha, gevestigd in Saint-Sozy in het departement Lot, hebben een passie voor koken, en meer specifiek voor traditionele familierecepten, rijk aan smaak en inventief. Onder de naam Les Mijoteurs ontwikkelen ze gerechten op basis van lokale producten, meestal biologisch en milieuvriendelijk. Sauté van varkensvlees Lou Teychou of van Aubrac rundvlees, Carbonara roomsaus of rillettes (eend en foie gras, gerookte eendenborst, varken) staan je te wachten voor proeverij ! (enkel op zaterdag!)  

Vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2023

  • Terre Exotique: de naam alleen al belooft mooie smaakverrassingen... Hun collectie sesaamzaadjes, specerijen, suikers, vanilles, cacaobonen zijn enkele van de schatten die deze smaakontdekkers ons terugbrengen om onze papillen te doen reizen! 
  • Ontbijten met Turtle is simpel, gezond, evenwichtig en vooral lekker! In een handomdraai heb je een heerlijk bord granen of smeuïge en licht verteerbare porridge klaar die je energie en humeur een boost geven. Alle mengelingen zijn bio en sommige varianten zijn ook vegan en glutenvrij!

 


WIJNDEGUSTATIES - SEPTEMBER 2023