Ontdek hier elke maand extra inspiratie van onze ambassadeurs Rob. Vandaag stelt Myriam (AKA Hap en Tap) jullie een gastronomisch dessert voor, met een origineel ingrediënt. Klaar om jouw smaakpapillen te triggeren?


INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

Voor de meringue : 

- 2 eiwitten

- 60 g suiker

- 60 g poedersuiker

Voor de basilicumsiroop:

- 20 basilicumblaadjes

- 60 g water

- 80 g suiker

Voor de gepofte rode paprika:

- 1 rode paprika

- 75 g water

- 75 g suiker

- 1 vanillestok, het merg

Voor de frambozen:

- 150 g frambozen

- 150 g Griekse yoghurt

- 25 g suiker

- 200 g slagroom

Voor de afwerking:

- Lime cress

- Les Petites de Wépion aardbeitjes

- Eetbare bloemetjes

Voorbereiding

Voor de meringue:

Zet de onderste oven op 90° C. Klop de eiwitten goed schuimig, doe dan in 3 delen de suiker erbij en klop deze tot er pieken ontstaan. Spatel dan de poedersuiker erdoor en strijk uit op vetvrij papier. Droog de eiwitten in de onderste oven gedurende ca. 2 uur.

Voor de basilicumsiroop:

Blancheer de basilicum in ruim water (1 min). Spoel deze meteen koud en maak de blaadjes droog, snijd deze fijn. Breng het water met de suiker aan de kook en laat deze kort afkoelen. Voeg de gesneden basilicum toe en maak deze met de staafmixer fijn en zet de siroop in de koelkast voor later gebruik.

Voor de gepofte rode paprika:

Pof de paprika in de oven tot het vel loslaat. Laat afkoelen. Trek met een mesje het vel eraf, steek er met een steker kleine rondjes uit. Breng het water met de suiker aan de kook en voeg de vanille toe. Doe de paprika rondjes erbij en verwarm het geheel nog 1 min door.

Voor de frambozen:

Klop de slagroom op met de suiker en meng deze met de Griekse yoghurt. Doe dit mengsel in een spuitzak. Controleer de frambozen en vul deze met het yoghurtmengsel. Maak van het bovenstaande geheel een mooi dessert, zoals op de foto.

Afwerking

Werk het dessert af met enkele aardbeitjes: les petites de Wépion, in twee gesneden. En een eetbaar bloemetje, ze maken het helemaal af.