Bij Rob werken is niet zomaar een job. Het is een manier om onze liefde voor kwaliteitsproducten en onze ontdekkingen bij kleine producenten met onze klanten te delen. En dat doen we met heel veel plezier. Vandaag maakt u kennis met Estelle, een zuivelexpert met een passie voor haar beroep.

Rob ⇒ Waarom wilde je bij Rob aan de slag gaan?
Estelle ⇒ De eerste vonk sloeg over dankzij mijn familie. Net zoals mijn moeder zette ik mijn eerste stappen net voor mijn achttiende in de zuivelafdeling. Toen ik hier begon, wist ik niets over de wereld van kaas. Ik kende alleen raclette. Maar mijn ervaring bij Rob was zo geweldig dat ik prompt mijn opleiding als kinderverzorgster heb stopgezet. Intussen werk ik al achtenhalf jaar samen met mijn ‘tweede familie’ en kan ik me elke dag uitleven met de voortreffelijke zuivelproducten waar ik zo van hou.

Rob ⇒ Wat heb je geleerd uit je samenwerking met de teams in de winkel?
Estelle ⇒ Bij Rob is er een stimulerende werkfilosofie die ons de kans geeft om voortdurend nieuwe dingen te ontdekken. Iedereen is een echte expert in zijn vak, maar we delen allemaal dezelfde passie voor kwaliteitsproducten. Mensen denken vaak ten onrechte dat gastronomie voornamelijk rond de smaakpapillen draait. Maar het betekent ook dat je precies weet welke weg elk product heeft afgelegd en hoe het gemaakt is. Je kent de omgeving waar het gekweekt of geteeld is, en je begrijpt de boodschap die achter elk product schuilt. Pas als je al die elementen kent, kun je het product echt naar waarde schatten en ook je klant enthousiast maken voor het verhaal errond.

Rob ⇒ Wat vind jij het leukste aan je vak?
Estelle ⇒ Het ontdekken van het werk en de passie die achter elke kaas schuilgaan, zelfs de allerkleinste. Iedere producent levert een echt huzarenwerk, want er zijn veel verschillende productie- en rijpingsprocessen. Ik leer ook steeds nieuwe dingen. Zo heb ik ontdekt dat je met melk talloze texturen (hard, gestremd, zacht, romig ...), kleuren (wit, geel, oranje ...) en smaken (zacht, sterk, kruidig ...) kunt maken. Zelfs een kaas die steeds op dezelfde manier wordt gemaakt, kan van het ene jaar op het andere verschillend smaken door de seizoenen en door het voedsel dat de dieren eten.

Rob ⇒ Met welke kaas zou je het team van de zuivelafdeling vergelijken?
Estelle ⇒ Met Kaasterkaas, een Belgische kaas die ergens tussen époisses en reblochon in zit. Deze kaas heeft een uitgesproken geur, maar de smaak is superzacht en romig. Net zoals ons team: op het eerste gezicht lijkt het misschien imposant, maar eigenlijk zijn we allemaal lief en zacht vanbinnen. Onze troef is dat onze karakters en onze taken elkaar mooi aanvullen.

Rob ⇒ Hoe zie jij de toekomst?
Estelle ⇒Als we alle seizoenen bij elkaar nemen, passeren elk jaar meer dan 400 verschillende kazen op de zuivelafdeling. Ik heb er dus nog heel wat te ontdekken, al heb ik reeds een mooi parcours afgelegd voor iemand die ooit helemaal niets over kaas wist. Met sommige smaken heb ik nog niet durven te experimenteren, zoals hervekaas. Wanneer ik die stap ooit zet, ben ik klaar om een doorgedreven opleiding tot kaasexpert te volgen.

Rob ⇒ Welke zijn jouw favorieten in het aanbod van Rob?
Estelle ⇒ In de zuivelafdeling: BellaVitano, een sterke kaas met een bittere toets van koffiedik. En in de banketbakkerijafdeling: huisbereide vierkante koffiekoeken met pudding. Je raadt het al: ik kan echt genieten van eten!