Degustatie van gastronomische producten en fijne wijnen bij Rob!

De Fijnproeversdagen bij Rob vormen de ideale gelegenheid voor alle levensgenieters en lekkerbekken om in aanwezigheid van onze ambachtelijke leveranciers en onze experts te komen proeven van onze kwaliteitsproducten. En daar zijn er heel wat van te vinden op onze afdelingen met delicatessen, versproducten en wijnen. Spring dus op 20 en 21 april 2018 tussen 11 en 17u. binnen in de winkel en doe inspiratie op tijdens ons lente-evenement! !



Maak kennis met onze ambachtelijke partners.

Het is ook een uitgelezen kans om kennis te maken met enkele van onze ambachtelijke leveranciers, die hun heerlijke producten komen voorstellen en met plezier hun vakmanschap uit de doeken doen. Ook onze eigen experts beantwoorden graag al uw vragen en reiken u de ene tip na de andere aan. Uiteraard zijn ook de wijnmakers weer van de partij. Ze komen met veel plezier naar de winkel om u van hun fijne wijnen te laten proeven in onze prachtige kelder The Cellar.

Een evenement dat u onder geen beding mag missen, kortom!


Op het degustatieprogramma van 11 tot 17 uur:


Heerlijk hartig:

  • De authentieke en unieke Parmaham van Sant Ilario, 24 maanden gerijpt op de Parmezaanse hoogten, in ruimtes waar een zacht mediterraan briesje doorheen waait - charcuterie.
  • De Griekse paling van V.Geitonas uit het kristalheldere water van de Acheloös, die meteen na de vangst gerookt wordt op olijf- en beukenhout.- visafdeling.
  • De Zwitserse kazen van Vom Chaeser, de vrucht van een lange traditie en de bevlogen arbeid van een echte expert die zelf de verse melk selecteert, de trends in de kaaswereld volgt en de kazen van verschillende dorpen verfijnt om u te verwennen met heerlijk vakmanschap van de bovenste plank - zuivelafdeling.
  • La brousse van La Fermière is een kaasspecialiteit met volle melk uit de Alpen. Primeur voor fijnproevers: u krijgt ter plaatse een nieuw receptidee - zuivelafdeling.
  • De Naamse petits-gris slakken van La Ferme du Vieux Tilleul worden naar een oud recept gesudderd in een bouillon van verse groenten waaraan specerij en witte wijn zijn toegevoegd - traiteur.
  • Marie-Hot Label Rouge gevogelte uit de Landes is al jaren een referentie bij Rob : gemarineerde kippenbillen met tijm en citroen of hamburgers van hoevekip geparfumeerd met Espelette peper zijn een waar genot - beenhouwerij.
  • De cressen van stadsboerderij BIGH worden ’s ochtends heel vroeg geplukt : deze groentescheuten volgen dus een korte keten en behouden optimaal hun versheid en textuur - fruit en groenten.
  • Eleos staat garant voor de beste Griekse lekkernijen : hun recepten smaken naar authenticiteit en passie, zoals de bladerdeeghapjes met feta en spinazie - kruideniersafdeling / diepvriesafdeling.
  • Met de algenchips van Marinoë als aperitief zal u meer dan één fijnproever bekoren want ze zijn bio, glutenvrij, vegan… en zo lekker - kruideniersafdeling.
  • Ravioli van la Ferme des 7 Fontaines behoren tot de beste kwaliteitsproducten van veeleisende restaurateurs : zacht ontdooid en opgewarmd met een artisanaal sausje, en u geniet van een heerlijk topgerecht - kruideniersafdeling.
  • Antipasti en visrillettes van Super Producteur zijn een must onder onze laatste nieuwigheden voor bij het aperitief. Smaak, “terroir”, ambacht, authentiek, lokaal, eenvoudig zijn belangrijke kernwoorden voor de 3 gepassioneerde oprichters van het merk. Zij ontwikkelen traditionele recepten van hun Italiaanse en Franse grootmoeders - kruideniersafdeling.
  • New Covent Garden soepen zijn al 25 jaar een vaste waarde voor fijnproevers : verse kant-en-klare soepen koud of warm te degusteren, gevarieerde en authentieke recepten met soms een exotisch tintje, heerlijke en smaakvolle texturen… Een lekkere maaltijd op zich - traiteur. (Enkel op 21 april)
Zalig zoet:
  • Veel Britser dan scones van The Aston's Bakery kunt u het niet bedenken. De traditie vereist uiteraard dat u deze typische gebakjes verorbert met een royale schep 'clotted cream' en een portie heerlijke jam - patisserie
  • De nieuwe rijstpappen van La Fermière met schapenmelk, met kokosmelk of met plantaardige melk (een mix van rijst- en havermelk met kokosroom) : smeuïge nagerechtjes - zuivelafdeling.
  • Rauwe chocolades van Rrraw hebben een krachtige, diepe en subtiele smaak die niemand onverschillig laat ! De rauwe cacaobonen worden niet gebrand en zijn koud gemalen : unieke smaakervaring voor chocoladeliefhebbers gegarandeerd - kruideniersafdeling.
Delicieuze drankjes:
  • Pure Coconut Water van Obrigado, dé nieuwigheid op de kruideniersafdeling: puur kokoswater, direct van de noot in de fles! Om ijskoud van te genieten - kruidenierswaren.
  • We dalen af in de kelder en laten u proeven van heerlijke toppers: de Château Turcaud van Stéphane Le May, de Domaine de Montgilet van Aurélien Talibard, de anjous van de gebroeders Lebreton, de armagnacs van Caroline Rozès en de Catalaanse cuvees van Ivo Pagès. Enkel op zaterdag zijn de grote rhônewijnen van de gebroeders Vache aan de beurt ... - The Cellar.