ONTDEK EN PROEF...

Samenwerken met kleinschalige, getalenteerde producenten zit al meer dan 70 jaar lang in het DNA van Rob. Dit jaar zetten we deze gepassioneerde mannen en vrouwen in de bloemetjes tijdens de Fijnproeversdagen op 21 en 22 april, waar ze het verhaal achter elk van hun producten uitleggen.

Kom en ontmoet ze, laat u inspireren en proef van hun uitzonderlijke creaties. Mis dit unieke evenement niet en laten we onze liefde voor heerlijke producten samen delen! We spreken af bij Rob, tussen 11 en 17 uur. 

HET PROGRAMMA VAN ONZE FIJNPROEVERSDAGEN

Bij de kruideniersafdeling

  • UpHill, koffie in een blik die jou een verfrissende zomer zal bezorgen! Het is een cold brew koffie, waarvan de bonen in Gent gebrand worden en waaraan stikstof is toegevoegd, resulterend in een romigere en zoetere smaak dan een normale koffie.
  • De essentie van MadN? Een elixer zijn voor elk moment van de dag. Voor de recepten van haar ambachtelijke infusie, thee of nog chai heeft Naina inspiratie gevonden in haar Indische roots waar recepten van generatie op generatie doorgegeven worden.
  • Waka combineert het beste van twee werelden: de heerlijke texturen van confituur en de verrukkelijke smaken van tropisch fruit uit Ivoorkust. Puur genot in kleine potjes!
  • Het Bretoens bedrijf La Perle des Dieux (‘De parels van god’) staat al meer dan 4 generaties lang bekend om haar sardientjes ‘millésimées’ (met een jaargang). De sardientjes worden in extra vierge olijfolie gerijpt waardoor jaar na jaar hun smaak meer delicaat wordt en hun textuur zachter.
  • Het Franse huis Plantin - bekend op het gebied van truffels - stelt een collectie heerlijke gastronomische producten voor waarin je alle smaken en aroma's van de truffel intact terugvindt! Brouillade voor eieren, truffelpasta of nog krokante chocolade pareltjes, er is keuze genoeg.
  • De kombucha 'rosé' van Rish, een Brusselse start-up die dit drankje produceert, ontstaat uit de fermentatie van (zwarte, groene of witte) thee en suiker door een samenspel van gist en bacteriën. 'Pink', een limited editie zal een ideaal alternatief voor rosé zijn deze zomer.
  • Staat Portugal niet op jouw reisprogramma dit jaar? Geen probleem, want danzkij Natuga kan je vanuit België een typische specialiteit ontdekken: krokante koekjes o.b.v. pindanoten. De kinderen zijn er dol op, en jij ook.

Bij de slagerij

  • Het vlees van Charles en Christophe Toussaint, rund geteeld met liefde in de streek van Libramont. Vader en zoon delen dezelfde liefde om biologisch rundvlees van topkwaliteit aan te bieden in de korte keten. Ze kozen specifiek voor het ras “Parthenaise”, een helderrood vlees dat uitzonderlijk mals is.

Bij de charcuterieafdeling

  • Een ham met de hand snijden is een echte kunst, die de "cortador" pas na een speciale opleiding beheerst! Kom en bewonder de precisie van zijn flinterdunne sneetjes. Het snijden van exclusieve hammen volgens de echte Spaanse traditie komt de smaak en textuur ervan alleen maar ten goede.

Bij de zuivelafdeling

  • Wanneer je aan Bordier denkt, denk je direct aan Bretoense boter. Ontdek de laatste nieuwkomer in hun ruime assortiment gearomatiseerde boters: tomaat-basilicum.
  • Een Rob-creatie voor de lente: een heerlijk gebakje met huisgemaakte bladerdeeg gegarneerd met verse geitenkaas, groene asperges en Parmezaanse kaas.

Bij de traiteurafdeling

  • De verse salades van Bunch zijn gemaakt o.b.v. seizoensgebonden ingrediënten en gekruid met originele wereldse smaken. Hoog tijd om zorgeloos te genieten van een gezonde en smaakvolle maaltijd, niet?

Bij de banketbakkerij

  • Wanneer Jean-Yves Bordier zijn knowhow combineert met  2 ingrediënten uit zijn Bretonse geboortestreek resulteert dit in krokante petits-beurre o.b.v. Bretoense halfgezouten boter en boekweit
  • Een klassieker uit de Franse keuken die niet mocht ontbreken in ons assortiment: de nougat glacé. Onze verantwoordelijke bakkerij- en banketbakkerijafdeling ging deze uitdaging met plezier aan om jullie een 100% Rob-creatie voor te stellen, overheerlijk qua smaak en gemaakt met enkel kwaliteitsvolle ingrediënten!

Bij Rob The Cellar

  • Alcoholvrije dranken zitten in de lift en dat heeft Bôtan Distillery goed begrepen met hun alcoholvrije spirits gemaakt o.b.v. plantaardige distillaten. Deze gedistilleerde dranken zijn zowel complex als verfijnd en hebben een onvergelijkbare gastronomische kwaliteit.
  • Ambachtelijk bier met een sterk en vastberaden karakter? Dit bier wordt gebrouwen door de Brasserie Minne in de Ardennen. Het zijn bieren van hoge gisting, zonder pasteurisatie of filtratie, en zonder additieven.
  • Viva Mexico! Tequila en mezcal (beide op basis van agave) maken hun grote comeback in de wereld van de sterke dranken. Kom en ontdek de nieuwste trends!
  • Domaine Dechannes, al 3 generaties lang van vader op zoon, produceert champagnes die hun passie voor de druiven en hun liefde voor hun terroir weerspiegelen!