Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Fijnproeversdagen - 23 & 24/11
29 Okt 2018
KOM ONTDEKKEN EN PROEVEN ...
U, wij en onze uitzonderlijke partners delen dezelfde passie: de authentieke smaak van het product, onberispelijke kwaliteit. Bent u als fijnproever op zoek naar nieuwigheden? Mis dan zeker onze Fijnproeversdagen niet op vrijdag 23 en zaterdag 24 november!
Wat kunt u verwachten? Van 11 tot 17 uur proeft u tal van authentieke seizoensproducten die u worden aangeboden door onze vakmensen. Bovendien zijn heel wat kleine producenten aanwezig die met plezier het verhaal achter hun product met u delen.
Ontdek het volledige programma vanaf 5 november.
KRUIDENIERSAFDELING :
- Angelina : legendarisch Parijs theesalon met een geschiedenis die teruggaat naar het begin van de 20e eeuw. Angelina, een klinkende naam in de wereld van delicatessen, biedt naast de befaamde warme chocolademelk op fles een assortiment van acht theevariëteiten, confiserie, smeerpasta’s, koekjes, karameltoffees, confituren, chocoladerepen ...
- Artisan de la Truffe : prestigieus Parijs huis dat de truffel op een alternatieve, pure manier aanbiedt. De exquise producten staan voor 100% authenticiteit en verfijning. Het merk trekt alle registers open om u de ultieme smaakbeleving van dit gastronomische topproduct te laten ervaren. Artisan de la Truffe pakt uit met het beste wat de truffel in al zijn vormen te bieden heeft.
- Catherine Kluger : na haar taarten heeft Catherine besloten om haar granola zelf te maken. Ze gebruikt geen palmolie noch bewaarmiddelen en zoet haar granola met honing. En kers op de taart, ze stelt een aantal verrassende smaakcombinaties voor.
- Graines de Curieux : in 2014 hebben Eddy & Isabelle besloten om aan biologisch landbouw te doen met het oog op het behouden en onderhouden van het agrarische erfgoed. Oorspronkelijk teelden ze enkel quinoa en cameline, ondertussen telen ze ook haver, boekweit, eenkoorn, rogge of nog linzen. En omdat sommige granen niet altijd even gekend zijn: Graines de Curieux!
- Lentini : de belofte van echte Italiaanse keuken. Handgemaakte pizza’s met een strikte vriesbehandeling om de authentieke smaak ervan te behouden en een optimale verteerbaarheid te garanderen.
- Eugène : sinds 2013 produceert Eugénie smeerpasta’s met zoete, verrassende smaken. Deze huisgemaakte potjes boordevol geluk zorgen voor de nodige harmonie tussen macht en onschuldig genot. De producten bevatten geen palmolie en geen smaakverbeteraars, enkel biologische ingrediënten.
- Boissier : vakkennis en authenticiteit, dat is sinds jaar en dag het handelsmerk van Boissier. Hun best-seller? De snoepbolletjes met sap van Montmorency-kersen, met liefde verpakt in het iconische blauwe metalen doosje. Ontdek hun uitgebreide reeks van delicate snoepjes en chocolade verpakt in prachtige poederdoosjes.
- Albert Ménès : Albert Ménès is sinds meer dan een eeuw een klinkende naam als het op delicatessen aankomt. Van ambachtelijke jams tot regionale specialiteiten, alle producten zijn een eerbetoon aan Franse gastronomie.
BAKKERIJ :
- Neuhaus: al 160 jaar zijn Neuhaus, chocolade en België onlosmakelijk met elkaar verbonden. De symfonie van smaken en texturen, gecreëerd met de beste en meest verfijnde ingrediënten hebben alvast het hart van de Belgen veroverd.
- Chocolatier Giot: Kent u Raphaël Giot al? Een echte ontwerper van “Haute Couture” in patisserie die ook heerlijke smeerpasta’s op artisanale wijze produceert met enkel nobele ingrediënten.
ZUIVELAFDELING :
- Ontdek of herontdek de Zwitsere kazen. Of het nu de bekende gruyère is, de lekkere Etivaz of de kaasraclettes van Vom Chäser, ze hebben allen een gemeenschappelijk punt: gemaakt met de beste producten uit Zwitserland.
- L&L Plaquette: Lionel Plaquette, « specialist in rauwmelkse boter », is een telg uit de 6de generatie van het Belgische familiebedrijf L&L Plaquette. De producten van deze botermakerij zijn gezond en vrij van toevoegingen. Ze hebben een unieke smaak waarin het gras nog duidelijk te proeven is. De grootste chefs zweren bij de boter van L&L Plaquette.
BEENHOUWERAFDELING :
- Suprême van Kapoen uit de Landes : kapoen is beschouwd als een ware delicatesse. De Saint-Sever Kapoen komt uit de Landes waar kapoenen in de openlucht mogen scharrelen en krijgen exclusief maïs. Zo is hun vlees mals en sappig maar vooral smaakvol.
FRUIT EN GROENTEN :
- Perdine : clementines, de gastronomische afstammelingen van de mandarijn en de sinaasappel. De familie Perdine wijdt zich al sinds 1890 met passie en vakmanschap aan de citrusteelt in de streek van Valencia. Deze proeverij staat in het teken van traditie en topkwaliteit. Een overheerlijk product dat het najaar en de winter kleur geeft.
CHARCUTERIE/TRAITEUR :
- Ferme du Vieux Tilleul : sinds 30 jaar al is de boerderij gespecialiseerd in het kweken en de verwerking van escargots « petits-gris » in Namen. Ontdek ze in verschillende vormen: in schelp of zonder, met look, met champignons …
- Gekookte ham van Rob : onze vakmensen hebben voor u een recept ontwikkeld van gekookte ham zonder toegevoegde nitriet.
- Foie gras : met het oog op de feestdagen is het hoog tijd om te komen voorproeven. Bent u fan van ganzenlever ... of toch liever eendenlever? Of een combinatie van de twee? Niet te versmaden tijdens de proeverij:
- Foie gras Rob ‘Bistrot’,
- Foie gras ‘Le Gourmet’, halfgebakken, volledige ganzen- en eendenlever
- Eendenpastei in korst met abrikozen en cranberries
Visafdeling :
- Palingen : Kalios kiest zijn palingen niet zomaar uit. De vissen leven in de Acheloös, een Griekse rivier waar, in het kristalheldere, snel stromende water de palingen onafgebroken moeten blijven zwemmen. Daardoor is hun vlees stevig en erg smaakvol. Vlak nadat ze zijn gevangen, worden de vrouwelijke palingen licht gerookt op olijven- en beukenhout.