KOM ONTDEKKEN EN PROEVEN ...

U, wij en onze uitzonderlijke partners delen dezelfde passie: de authentieke smaak van het product, onberispelijke kwaliteit. Bent u als fijnproever op zoek naar nieuwigheden? Mis dan zeker onze Fijnproeversdagen niet op vrijdag 24 en zaterdag 25 november!

Wat kunt u verwachten? Van 11 tot 17 uur proeft u tal van authentieke seizoensproducten die u worden aangeboden door onze vakmensen. Bovendien zijn heel wat kleine producenten aanwezig die met plezier het verhaal achter hun product met u delen.

Ontdek het programma:


KRUIDENIERSAFDELING

  • Angelina – Legendarisch Parijs theesalon met een geschiedenis die teruggaat naar het begin van de 20e eeuw. Angelina, een klinkende naam in de wereld van delicatessen, biedt naast de befaamde warme chocolademelk op fles een assortiment van acht theevariëteiten, confiserie, smeerpasta’s, koekjes, karameltoffees, confituren, chocoladerepen ...
  • Artisan de la Truffe – Prestigieus Parijs huis dat de truffel op een alternatieve, pure manier aanbiedt. De exquise producten staan voor 100% authenticiteit en verfijning. Het merk trekt alle registers open om u de ultieme smaakbeleving van dit gastronomische topproduct te laten ervaren. Artisan de la Truffe pakt uit met het beste wat de truffel in al zijn vormen te bieden heeft.
  • Bernadette de Lavernette – Hemels lekkere fruitconfituren. Brigitte Billardey bereidt deze overheerlijke, artisanale confituren uit Madagaskar met ‘s werelds beste vruchten en specerijen.
  • Granomy – Muesli nieuwe stijl! Zoete granola als krokant tussendoortje in de voor- of namiddag, of hartige muesli als aperitiefcracker of in een slaatje. Deze gloednieuwe snack ‘Made in France’ is gemaakt van granen uit de biologische landbouw. Granomy werd bekroond in de categorie ‘Beste aperitiefhapje 2017’ op het salon Épicures en als ‘Best Of’ op het salon Gourmet Selection.
  • Safran de Cotchia  - Belgische saffraan! Uiteraard verkrijgbaar onder de vorm van pistils, de gedroogde stampers, maar ook in afgeleide producten zoals gelei, confituur, uienkonfijt, siroop, mayonaise, mosterd, azijn ...  In het hartje van Haspengouw verbouwen Eric en Sabine Léonard meer dan 16 km saffraankrokussen in de eerste professionele saffraankwekerij mét gecertificeerd oogstlabel. Een uiterst verfijnde, gastronomische smaakmaker, kleurrijk en subtiel geparfumeerd.
  • Belgian Blenders - Geselecteerde bonen van originekoffies, gebrand door 7 gerenommeerde Belgische koffiemeesters en opgeslagen in de haven van Antwerpen. Koffie die staat voor vertrouwen, vakmanschap en Belgische kwaliteit. Dankzij kun jarenlange ervaring, beheersen de koffiemeesters van Belgian Blenders de kunst van het koffiebranden als geen ander. Met hun oog voor de beste koffiebonen en feilloze neus voor unieke aroma’s staan zij garant voor exclusieve koffiemelanges met een ongeëvenaarde smaakbeleving. 
  • Danna Gallez - Danna Gallez heeft een zwak voor oliën en een neus voor exclusieve producten. Zo organiseert ze onder meer een degustatie van gerookte olijfolie van het huis Castillo de Canena. De Arbequino-olie is discreet geparfumeerd met organisch eikenhout. Deze exclusieve olijfolie is gezegend met de frisheid van een groene appel of een amandel en tegelijkertijd zo zacht als een karamel- of vanillesnoepje. Arbequino spruit voort uit de romance tussen een olijfboom en een eik.

FRUIT- EN GROENTEAFDELING

  • Perdine – Clementines, de gastronomische afstammelingen van de mandarijn en de sinaasappel. De familie Perdine wijdt zich al sinds 1890 met passie en vakmanschap aan de citrusteelt in de streek van Valencia. Deze proeverij staat in het teken van traditie en topkwaliteit. Een overheerlijk product dat het najaar en de winter kleur geeft.

CHARCUTERIEAFDELING

  • Battle of the slicers - Aan de ingang van de winkel geven zeven ‘cortadores’ een demonstratie van de edele kunst van het versnijden van traditionele Spaanse en Italiaanse hammen.
  • Foie gras- Met het oog op de feestdagen is het hoog tijd om te komen voorproeven. Bent u fan van ganzenlever ... of toch liever eendenlever? Of een combinatie van de twee? Niet te versmaden tijdens de proeverij:
    • Foie gras Rob, gegaard op lage temperatuur: halfgebakken, volledige eendenlever
    • Foie gras ‘Le Gourmet’, halfgebakken, volledige ganzen- en eendenlever
    • Foie gras van gekonfijte eend met hoorn des overvloeds
    • Eendenpastei in korst met tijmbloemen

ZUIVELAFDELING

  • Maille - Verse mosterd met champagne, rechtstreeks afgevuld van de pomp
  • Fromagerie Paccard - Reblochon, kaas uit de Savoye
  • Vom Chäser - Zwiterse kazen, specialiteiten
  • Michel & Augustin – Deze ’trublions du goût’ of enfants terribles van de smaak onthalen u op een degustatie van winterse desserts

VISAFDELING

  • Schotse zalm - Degustatie van handgesneden Schotse zalm

BEENHOUWERIJAFDELING

  • Chapon des Landes Label Rouge de Marie Hot – Van alle gevogelte is de hoevekapoen de trots van de feestdis. De kapoenen van Marie Hot stammen af van een eeuwenoud, traag groeiend ras van vleeskippen, ‘de kale nek’ genoemd. Het ras is afkomstig uit de Landes en wordt al ruim vijftig jaar raszuiver gefokt. De kapoenen bij Marie Hot genieten minstens 150 dagen per jaar van een vrije uitloop. 25 dagen voor het slachten worden de kippen afgemest met zuivelproducten, wat hun vlees een unieke, zachte smaak geeft.

AFDELING BAKKERIJ EN BANKETBAKKERIJ

  • Senot - Zoete fruitlekkernijen, vruchtenpasta’s met aromatische kruiden en specerijen (laatste nieuwigheid)

THE CELLAR

  • De anthologie whiskies van de Benriach-distilleerderij
  • De Madeires van het Barbeito-huis, in aanwezigheid van de legendarische wijnmaker Ricardo Diogo
  • De prachtige oude Rivesaltes van het Cazes-huis, in aanwezigheid van Benoit Bru
  • De Spaanse wijnen van Norrel Roberston, de "vliegende Schot" 
  • De heerlijke Bordeaux van het kasteel Turcaud, in aanwezigheid van Stéphane Le May
  • De prachtige Languedocs van Domaine Turner-Pageot, in aanwezigheid van Emmanuel Pageot.
  • De mythische, biodynamische champagnes van Françoise Bedel