ONTDEK ... EN PROEF!

Samenwerken met kleinschalige, getalenteerde producenten zit al meer dan 70 jaar lang in het DNA van Rob. Dit jaar zetten we deze gepassioneerde mannen en vrouwen in de bloemetjes tijdens de Fijnproeversdagen op 24 en 25 november, waar ze het verhaal achter elk van hun producten uitleggen.

Kom en ontmoet ze, laat u inspireren en proef van hun uitzonderlijke creaties. Mis dit unieke evenement niet en laten we onze liefde voor heerlijke producten samen delen! We spreken af bij Rob, tussen 11 en 17 uur. 

 

ALLE DEGUSTATIES IN DETAIL

In de kruideniersafdeling ...

  • Verduijn's aperitiefkoekjes - In 1935 kon niemand het zoute koekje van Piet Verduijn weerstaan, en de tijd heeft daar niets aan veranderd... behalve dan dat de derde generatie van dit Nederlandse bedrijf tegenwoordig de collectie heeft uitgebreid en de beste kazen en kruiden gebruikt om ze te maken. Gouda, parmezaan-basilicum-knoflook, zeewier en zeezout, zwarte peper en pesto-parmesaan zijn slechts enkele van de varianten van deze knapperige aperitiefwafeltjes, die een echte must zijn geworden tot ver buiten de Zeeuwse grenzen!
  • Sprankelende thee vanSparkteez - Omdat een feestje ook zonder alcohol kan, heeft Sparkteez een bruisende thee ontwikkeld. Deze biologische thee is gemaakt met witte thee en zwarte Darjeeling thee en heeft een delicaat gearomatiseerde smaak zonder enig bitterheid. Laat de kurk knallen, zoals het hoort bij alle bubbels!
  • Delicatessen van L'Épicurien - Met meer dan 35 jaar ambachtelijke knowhow slaagt dit familiebedrijf er altijd in de fijnproever in ons wakker te schudden. Dit fijne team van levensgenieters selecteert zorgvuldig de beste producten om jouw nieuwsgierigheid en vooral jouw smaakpapillen te prikkelen. En wie deelt, geniet des te meer: kom dus zeker hun kerstconfituren en -koekjes proeven, of hun pompoenroomsoep met truffel, romige artisjoktapenade en nog vele andere lekkernijen! 
  • Patés en terrines van Dubernet - In de artisanale patés en terrines proef je de passie van dit bedrijf, opgericht in 1864, voor de traditionele recepten van het Zuidwesten. Ganzen- en eendenlever, wild zwijn met groene peper, hertenvlees met walnoten... deze smakelijke ambachtelijke recepten in kleine potjes zijn nog lekkerder wanneer de eindejaarsdagen in aantocht zijn!
  • Traditionele gerechten uit het Zuidwesten van Vidal - In het hart van de Périgord Noir heeft Pascal Vidal zijn ambachtelijke atelier Vidal gevestigd. Liefhebbers van verfijnde delicatessen smelten voor zijn creaties, die hij met veel liefde voor het vak bereidt en deze passie proef je in zijn traditionele recepten van weleer waar hij ook nieuwe smaken weet te bedenken. Wat dacht je van een ambachtelijke cassoulet of een gekonfijte eendenbout als degustatie?
  • Kreeftolie van Groix & Nature - Deze smaakmaker gemaakt met druivenpitolie en gemacereerd met blauwe kreeft is een perfecte metgezel voor rauwe vis in carpaccio of tartaar, maar ook voor pasta met zeevruchten, sushi, salades ...
  • Truffelproducten van Artisan de la Truffe - Voeg je graag een vleugje luxe en verfijning toe aan jouw gastronomische ideeën, dan is de collectie van het Franse bedrijf Artisan de la Truffe een echte aanrader! Oliën, mosterd, mayonaise of zout met truffel, tal van recepten die het zwarte diamant van de gastronomie samen met artisjokken of tomaten mengt, met pasta, risotto, crème van Parmezaanse kaas, en noem maar op!
  • Afrikaanse lekkernijen van Wakka, Virunga en Imara - Eindejaarsbestemming ... Afrika! Dit continent heeft alles om fijnproevers op ontdekkingsreis te plezieren: Imara-thee, Virunga-koffie, exotische confituren van Atelier Wakka uit Ivoorkust zijn enkele van de heerlijke etnische lekkernijen te proeven. Klaar om direct in te stappen?
  • Tartufi Dolce van Antica Torroneria Piemontesi - Hazelnoten zijn de basisingrediënten van deze kleine truffels, maar niet eender welke! Nocciola Tonda Gentile dell Langhe of Nocciola Piemonte IGP is de beste ter wereld! Al vijf generaties lang maakt dit Piemontese bedrijf zijn tartufi in verschillende smaken: melkchocolade, pure chocolade, amarena, en vooral pistache, waar wij absoluut verliefd op werden!
  • De 13 kerstdessertjes uit de Provence van Le Roy René - De symboliek van overvloed en gedeeld geluk, waar deze dertien desserten voor staan, vloeit voort uit een Provençaalse traditie die teruggaat tot de 17de eeuw. Het koffertje wordt met kerst cadeau gedaan en bevat amandelen uit de Provence, Franse hazelnoten, Flamerozijnen, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, calissons uit Aix-en-Provence, witte en zwarte noga uit de Provence, schijfjes geglaceerde clementine, vruchtenpasta’s met abrikozen en vijgen uit de Provence, Medjouldadels, orangettes en craquelin met zanddeeg.
  • Chocolade van Michel Cluizel - Authenticiteit en persoonlijkheid kenmerken de smaakvolle chocolades van Michel Cluizel. Het hoge cacaogehalte en de uitzonderlijke ingrediënten die Cluizel zelf uitzoekt door de hele wereld maken van zijn creaties echte parels. Nauw verbonden met zijn exclusieve planters, hij controleert elke productiefase, van de selectie van de cacaobonen tot de verdeling van zijn gamma "exception" of "plantation" pure en melkchocolades. De adventskalender en de kerstbox zijn een perfecte manier om een groot deel van zijn collectie te ontdekken! 
  • Cosmetica van L'Olivier de Leos -  Olijfbomen van het Domaine de Leos van Patrick Bruel liggen aan de basis van een reeks gastronomisdche schatten, maar ook van kwalitatieve cosmetica! Onder het merk L'Olivier de Leos vind je heerlijke producten om je te verwennen: zepen, scrubs, fluweelzachte lotions, reinigingsoliën, shampoos, balsems en nog veel meer. Individueel verpakt of in een ontdekkingskoffertje zal deze natuurlijke collectie je in de eerste plaats overtuigen omwille van de kwaliteit, eerder dan omwille van de beroemdheid achter het domein!

In de charcuterie- en traiteur afdeling ...

  • 'Petits Gris'-slakken van La Ferme du Vieux Tilleul - Dit is nu eens een specialiteit van bij ons die een AOP verdient! La Ferme du Vieux Tilleul verwent je met een assortiment verse en bijzonder lekker bereide en gekruide hapjes. De Naamse petits-gris worden gekookt in een court-bouillon op Bourgondische wijze, vervolgens in een croquille of op een champignon gelegd of opnieuw in de schelp gestopt. Dankzij de vacuümverpakking kunnen ze tot twee weken vers bewaard worden. Haal ze uit de koelkast, zet ze een paar minuten in de oven ... en geniet!
  • Foie gras van Rob - Al vele jaren vertrouwen wij de bereiding van onze 'Rob Gourmet' foie gras toe aan een ware gastronoom: Tradition & Gourmandises biedt ons een foie gras die de zachte, delicate smaken van ganzenlever combineert met de meer uitgesproken aroma's van eendenlever. Een heerlijk voorproefje van de feestdagen, vind je niet?
  • Witte pens met foie gras van het huis Huchin - De regionale recepten van Maison Huchin, een waar instituut in de Hauts-de-France, zijn echt overtuigend: de witte pens met 20% eendenlever is een gastronomisch product dat perfect bij een goede champagne of een zoete witte wijn past. Bak heel zachtjes in een pan en draai regelmatig om (zonder te prikken!), zodat de pens karameliseert. Puur genot! 
  • Terrines van onze partner 'T Comme Terrines et Traditions' - Millefeuille van forel en zalm, terrine van gebraden wilde eend met kruiden... de traditionele terrinerecepten van Thierry Schweitzer zijn gastronomisch en bovenal perfect beheerst! Meer dan 40 jaar knowhow is een garantie voor uitmuntendheid die je niet wilt missen!

In de beenhouwerijafdeling ...

  • Label rouge hoender uit de Landes van Marie-Hot - In de Landes wordt het gevogelte bijzonder vertroeteld. Vogels mogen er vrij rondlopen op schaduwrijke, welig met gras begroeide weilanden. Hoenders (volwassen kippen die nog geen eieren hebben gelegd) worden rijkelijk gevoederd tot ze 20 weken oud zijn. Dit groeisupplement samen met een voer dat verrijkt is met graan (vooral maïs en zwarte tarwe) en melk geven hun vlees een mooie textuur en parelmoerwitte kleur. Het Label Rouge is dé garantie dat je vlees van eerste keuze voor je hebt. Aangezien hoenders mooi, vet vlees hebben en een maatje kleiner zijn dan kalkoenen of kapoenen (en dus sneller gaar zijn), is dit een perfecte optie voor vier à vijf personen.

In de visafdeling ...

  • Gerookte palingen van Kalios - Het avontuur van Kalios is diep geworteld in de Peloponnesos, waar Achille en zijn familie op zoek gaan naar de beste Griekse terroirproducten. Zoals deze palingen gevist in de kristalheldere, snel stromende wateren van rivier Acheloos. Vlak nadat ze zijn gevangen, worden de vrouwelijke palingen licht gerookt op olijven- en beukenhout. Een absolute verwennerij met een stevig en smaakvol vlees!

In de fruit- en groenteafdeling ...

  • Vacuüm gegaarde groenten van Rob - Grote chefs bereiden al lang vacuüm gegaarde groenten op lage temperatuur: optimale bewaring van smaken, texturen en voedingsstoffen alsook een lange houdbaarheid zijn enkele pluspunten van deze kooktechniek. Maar hét voordeel ervan is toch dat de groenten zo makkelijk opgewarmd en opgediend kunnen worden: enkele minuten in kokend water of in de microgolfoven en klaar is kees! Tijdens de feesten breiden we ons klassieke assortiment van voorgesneden groenten uit met knolkervel, witloof, pastinaak en red en blue meat radijzen.

In de zuivelafdeling ...

  • Hoeveboters van Lionel Plaquette - Echte hoeveboter, gewoon op een sneetje brood, is puur genot. Als het met rauwe melk wordt gemaakt door Lionel Plaquette en gecombineerd met kruiden of specerijen, krijgt het nog meer karakter. Ontdek de nieuwe gastronomische fusie van zijn boter met fleur de sel en de Cacio e Pepe pepermix gecreëerd door Rob met toetsen van knoflook, chili en citroen. Dit exclusieve recept van Rob werd bedacht om je pasta, steak en aardappelen naar een hoger niveau te tillen!
  • Kazen met truffel Created by Rob - In onze zuiveltoog vind je het hele jaar door heerlijke huisgemaakte creaties van gevulde kazen die Estelle met passie bereidt. Met de feestdagen voor de deur zetten we twee van Rob's grote favorieten in de schijnwerpers: (her)ontdek Brillat-Savarin met witte truffel, romig en smeltzacht, en Brie de Meaux gevuld met zwarte truffel, smeuïg en lekker lopend.

In de bakkerij- en banketbakkerijafdeling ...

  • Eclairs met koffie van Rob en smeerpasta Drive Me Nuts - Een lekkere soezenbeslag, een koffiecrème, een topping met koffie en ... iets meer: het laagje smeerpasta met koffie van Drive Me Nuts tilt het huisrecept van onze banketbakkers naar een hoger niveau!
  • Zandkoekjes van Philip's Biscuits - Met Philip's Biscuits ontdek je veel meer dan zomaar een zandkoekje! Uitstekende kwaliteit grondstoffen, goede boter, no-frills recepten en ambachtelijke productie: de knapperige smaakbommetjes die elke dag uit hun ovens komen zijn ongelooflijk lekker! Haal magie in huis onder de kerstboom met de tinnen koker 'De Notenkraker', naar het beroemde werk van Tchaïkovsky.

In de wijnkelder ...

  • Een stukje terroir in de fles - Bij Rob The Cellar op niveau -1 van de winkel staat je een mooie lijst natuurlijke, biologische en biodynamische wijnen te wachten. Geniet van de champagnes van Billecart-Salmon, de Armagnacs van Domaine d'Aurensan, de wijnen van Michel Guignier en Château de Bousval in het gezelschap van kenners...
  • Honingwijn Rob - Xavier Rennotte, al tien jaar onze toegewijde imker, heeft lang aan het recept gewerkt, en het is zover! Onze mede is klaar en Rob kan niet langer wachten om je deze huisgemaakte mede in avant-première te laten proeven! Trakteer je gasten op een origineel en volledig lokaal aperitief, gemaakt met honing uit onze eigen bijenkorven!