ONTDEK ... EN PROEF!

Samenwerken met kleinschalige, getalenteerde producenten zit al meer dan 75 jaar lang in het DNA van Rob. Dit jaar zetten we deze gepassioneerde mannen en vrouwen in de bloemetjes tijdens de Fijnproeversdagen op 29 en 30 november, waar ze het verhaal achter elk van hun producten uitleggen.

Kom en ontmoet ze, laat u inspireren en proef van hun uitzonderlijke creaties. Mis dit unieke evenement niet en laten we onze liefde voor heerlijke producten samen delen! We spreken af bij Rob, tussen 11 en 17 uur. 

 

ALLE DEGUSTATIES IN DETAIL

In de kruideniersafdeling ...

  • Foie gras, Patés en terrines van Dubernet - In de artisanale patés en terrines proef je de passie van dit bedrijf, opgericht in 1864, voor de traditionele recepten van het Zuidwesten. Ganzen- en eendenlever, wild zwijn met groene peper, hertenvlees met walnoten... deze smakelijke ambachtelijke recepten in kleine potjes zijn nog lekkerder wanneer de eindejaarsdagen in aantocht zijn!
  • Traditionele gerechten uit het Zuidwesten van Vidal - In het hart van de Périgord Noir heeft Pascal Vidal zijn ambachtelijke atelier Vidal gevestigd. Liefhebbers van verfijnde delicatessen smelten voor zijn creaties, die hij met veel liefde voor het vak bereidt en deze passie proef je in zijn traditionele recepten van weleer waar hij ook nieuwe smaken weet te bedenken. Wat dacht je van een ambachtelijke cassoulet of een gekonfijte eendenbout als degustatie?
  • Truffelproducten van Artisan de la Truffe - Voeg je graag een vleugje luxe en verfijning toe aan jouw gastronomische ideeën, dan is de collectie van het Franse bedrijf Artisan de la Truffe een echte aanrader! Oliën, mosterd, mayonaise of zout met truffel, tal van recepten die het zwarte diamant van de gastronomie samen met artisjokken of tomaten mengt, met pasta, risotto, crème van Parmezaanse kaas, en noem maar op!
  • Afrikaanse lekkernijen van Wakka, Virunga en Imara - Eindejaarsbestemming ... Afrika! Dit continent heeft alles om fijnproevers op ontdekkingsreis te plezieren met exotische confituren van Atelier Wakka uit Ivoorkust zijn enkele van de heerlijke etnische lekkernijen te proeven. Klaar om direct in te stappen?
  • Chocolade van Michel Cluizel - Authenticiteit en persoonlijkheid kenmerken de smaakvolle chocolades van Michel Cluizel. Het hoge cacaogehalte en de uitzonderlijke ingrediënten die Cluizel zelf uitzoekt door de hele wereld maken van zijn creaties echte parels. Nauw verbonden met zijn exclusieve planters, hij controleert elke productiefase, van de selectie van de cacaobonen tot de verdeling van zijn gamma "exception" of "plantation" pure en melkchocolades. De adventskalender en de kerstbox zijn een perfecte manier om een groot deel van zijn collectie te ontdekken! 

In de charcuterie- en traiteur afdeling ...

  • 'Petits Gris'-slakken van La Ferme du Vieux Tilleul - Dit is nu eens een specialiteit van bij ons die een AOP verdient! La Ferme du Vieux Tilleul verwent je met een assortiment verse en bijzonder lekker bereide en gekruide hapjes. De Naamse petits-gris worden gekookt in een court-bouillon op Bourgondische wijze, vervolgens in een croquille of op een champignon gelegd of opnieuw in de schelp gestopt. Dankzij de vacuümverpakking kunnen ze tot twee weken vers bewaard worden. Haal ze uit de koelkast, zet ze een paar minuten in de oven ... en geniet!
  • Foie gras van Rob - Al vele jaren vertrouwen wij de bereiding van onze 'Rob Gourmet' foie gras toe aan een ware gastronoom: Tradition & Gourmandises biedt ons een foie gras die de zachte, delicate smaken van ganzenlever combineert met de meer uitgesproken aroma's van eendenlever. Ontdek dit jaar een nieuwe versie met honingwijn! Een heerlijk voorproefje van de feestdagen, vind je niet?
  • Witte pens met foie gras van het huis Huchin - De regionale recepten van Maison Huchin, een waar instituut in de Hauts-de-France, zijn echt overtuigend: de witte pens met 20% eendenlever is een gastronomisch product dat perfect bij een goede champagne of een zoete witte wijn past. Bak heel zachtjes in een pan en draai regelmatig om (zonder te prikken!), zodat de pens karameliseert. Puur genot! 

In de beenhouwerijafdeling ...

  • Gevogelte uit de Landes - In de Landes wordt het gevogelte bijzonder vertroeteld. Vogels mogen er vrij rondlopen op schaduwrijke, welig met gras begroeide weilanden. Hoenders (volwassen kippen die nog geen eieren hebben gelegd) worden rijkelijk gevoederd tot ze 20 weken oud zijn. Dit groeisupplement samen met een voer dat verrijkt is met graan (vooral maïs en zwarte tarwe) en melk geven hun vlees een mooie textuur en parelmoerwitte kleur. Het Label Rouge is dé garantie dat je vlees van eerste keuze voor je hebt. Aangezien hoenders mooi, vet vlees hebben en een maatje kleiner zijn dan kalkoenen of kapoenen (en dus sneller gaar zijn), is dit een perfecte optie voor vier à vijf personen.

In de visafdeling ...

  • De Tarama's van Comptoir du Caviar -

In de zuivelafdeling ...

  • De boters van Bordier 
  • Kaasfondues Created by Rob - In onze zuiveltoog vind je tijdens de koude maanden onze huisgemaakte fondues, zorgvuldig samengesteld door Estelle. 

In de bakkerij- en banketbakkerijafdeling ...

  • Koekjes Baked by Rob  - Ontdek het recept van onze lekkere, knapperige koekjes, met liefde gemaakt door onze banketbakkersq Yves en Sarah.
  • Zandkoekjes van Philip's Biscuits - Met Philip's Biscuits ontdek je veel meer dan zomaar een zandkoekje! Uitstekende kwaliteit grondstoffen, goede boter, no-frills recepten en ambachtelijke productie: de knapperige smaakbommetjes die elke dag uit hun ovens komen zijn ongelooflijk lekker! Haal magie in huis onder de kerstboom met hun prachtige tinnen kokers.

In de wijnkelder ...

  • Een stukje terroir in de fles - Bij Rob The Cellar op niveau -1 van de winkel staat je een mooie lijst natuurlijke, biologische en biodynamische wijnen te wachten. Geniet van de champagnes van Billecart-Salmon en van Boulard, de Belgische wijnen van Domaine du Mont des Anges en de franse wijnen van Domaine du Grand Crès in het gezelschap van kenners...
  • Praline by  Tchelo