Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Fijnproeversdagen - 26 & 27/11
16 Nov 2021
FEESTELIJK SAMENZIJN MET ONZE KLEINE PRODUCENTEN EN DEGUSTATIES IN DE WINKEL
Samenwerken met kleinschalige, getalenteerde producenten zit al meer dan 70 jaar lang in het DNA van Rob. Dit jaar zetten we deze gepassioneerde mannen en vrouwen in de bloemetjes tijdens de Fijnproeversdagen op 26 en 27 november, waar ze het verhaal achter elk van hun feestproducten uitleggen.
Kom en ontmoet ze, laat u inspireren en proef van hun uitzonderlijke creaties. Mis dit unieke evenement niet en laten we onze liefde voor heerlijke producten samen delen! We spreken af bij Rob, tussen 11 en 17 uur.
Hartige delicatessen:
- - Comme chez Soi - Grand Cru: proef de laatste creatie van Brusselse sterrenchef Lionel Rigolet: een fantastische Grand-Cru olijfolie geproduceerd in Portugal, op een domein waar duurzame landbouw en het respect voor de natuur centraal staan. Het resultaat? Een biologische, schaarse, ronde olie
- - Madam Kroket: kunt u ook heerlijke garnalenkroketten niet weerstaan? Ontdek het recept van Madam Kroket, in 2018 werd bekroond tot beste garnaalkroket door chef-kok Luc Bellings. Garnaalkroketten, kaaskroketten of kroketten met ham en ganda, welke krijgt jouw voorkeur ?
- - Kalios: grissini uit Creta, kalamata-olijven, tapenades van groene of zwarte olijven: Kalios weet jouw smaakpapillen te verleiden! Geniet van een Griekse aperitief met de producten afkomstig van hun eigen domein en van de beste kleine regionale producenten, die je ook op de tafels van grote chefs terugvindt.
- - OCNI: Franse afkorting van 'UFO'. De 'Unidentified Edible Food' is een kruidenmengeling in de vorm van een potlood. Een paar vers geslepen krulletjes op uw bord volstaan om uw gerecht tot smaak te brengen en geven gegarandeerd een WAW-effect. Ontdek één van de 8 verschillende smaken.
- - Maison Dessis: een specialist van verse truffel, in het hartje van de Provence. Ontdek hun 'brouillade' (roerei met truffel), hun truffelsiroop voor een origineel apertief of hun olie o.b.v. wintertruffel. Een ware gastronomische ontdekking voor echte foodies.
- - Ferme du Vieux Tilleul: dit is een naam die iedere gastronoom wel kent. Hun specialiteit? Dat zijn 'Petit-gris' escargots, een zachte en smaakvolle soort escargots die erg geliefd is bij fijnproevers. Met look, à la bordelaise of met Roquefort,
- - Tradition et Gourmandises: 30 jaar geleden richtte een gepassioneerde kok Tradition & Gourmandises op. Al jarenlang vertrouwt Rob hen de voorbereiding toe van de foie gras Rob Gourmet, een foie gras die de subtiele, delicate smaak van ganzenlever combineert met meer uitgesproken aroma's van de eendenlever.
- - Kaasassortiment: (her-)ontdek een paar vlaggenschepen van de kaasboerderij ‘La Ferme du Vert’ met o.m. de Sablé de Wissant en de ‘Écume de Wimereux’, typische kazen van de Opaalkust. Ontdek ook een paar producten van de gebroeders Marchand die hun passie voor uitzonderlijke kazen met elkaar gemeen hebben: ‘Bleu de brebis ciré’ (o.b.v. schapenmelk), Comté grande garde (20-24 maanden), la Douceur de la Brie of nog Hercule.
- - Suprême van kapoen uit de Landes: kapoen is beschouwd als een ware delicatesse. De Saint-Sever Kapoen komt uit de Landes waar kapoenen in de openlucht mogen scharrelen en krijgen exclusief maïs. Zo is hun vlees mals en sappig maar vooral smaakvol.
- - Maison CGF: al meer dan 40 jaar zijn ze gespecialiseerd in fijne vleeswaren. Ontdek in avant-première hun witte pensen met foie gras of met truffel.
Zoete lekkernijen
- - Désirée by Roger Van Damme: de bekende banketbakker Roger van Damme heeft zijn authentieke recepten van suikerwafels, brownies, boterwafels en pannenkoeken omgezet in een praktische mixen om in een handomdraai een heerlijk dessert op tafel te toveren. Kom en proef zijn heerlijke wafels, versgebakken in zijn foodtruck bij Rob.
- - Beillevaire: deze zuivelproducent produceert kazen, boters, crèmes en zuiveldesserts op basis van de producten van de familieboerderij die in de moerassen van de Vendée ligt. Caramel- of chocoladecrème of nog rijstpap, wie kan deze heerlijke en romige traktaties weerstaan?
- - Neuhaus: al 160 jaar zijn Neuhaus, chocolade en België onlosmakelijk met elkaar verbonden. De symfonie van smaken en texturen, gecreëerd met de beste en meest verfijnde ingrediënten hebben alvast het hart van de Belgen veroverd. Ontdek hun “Trésors”, een ode aan de chocoladetruffel verwerkt in 5 nieuwe creaties ontwikkeld i.s.m. enkele van de beste Belgische chefs..
- - Panettoni van Bellini:een voormalige bakker bij Rob, Samuel Bellini startte onlangs een eigen productie van panettone op basis van zuurdesem, met een fermentatieperiode van 72 uur. Hij biedt 6 verschillende soorten aan: de traditionele panettone met gekonfijt fruit, karamel, chocolade, pistachecrème, praliné of limoncello.
Gezondheid!
- Thé by Sophie M: Want een feestje kan ook zonder alcohol heeft Sophie een bruisende thee ontwikkelt. Deze biologische ‘Thé’ is geproduceerd o.b.v. witte thee en zwarte Darjeeling thee en heeft een delicaat gearomatiseerd smaak zonder enig bitterheid. Santé!
- Champagne Pierre Paillard ‘Les Parcelles’: In de aanloop naar de feestdagen en onder de motto “Men heeft nooit genoeg bubbels in huis” introduceert onze keldermeester een nieuwe wijnboer Pierre Paillard bij Rob The Cellar. Ontdek de finesse en de kracht van deze champagne, een fles die bij alle gelegenheden past, van het aperitief tot het dessert.
- Rhum selected by Rob: een rum uit 2010 van de stokerij New Groove in Mauritius, gerijpt in Moscatel-vaten. Droog mar vol, met toetsen van acacia en honing. Gebotteld in beperkte oplage, exclusief voor Rob.