Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Fijnproeversdagen - 28 en 29 maart
Smaken van over heel de wereld
Wat hebben alle continenten gemeen? Een voorliefde voor lekker eten, wat meteen ook de beste manier is om een nieuw land en een andere cultuur te leren kennen.
Op 28 en 29 maart scheep je bij Rob in voor een gastronomische wereldreis. Ontdek nieuwe landen met onze kleine producenten, die je niet alleen laten kennismaken met gastronomische recepten uit de hele wereld, maar je ook het verhaal achter elk product zullen vertellen.
Klaar om je te laten verrassen?
Rob verwelkomt je graag aan boord voor een onvergetelijke culinaire reis!
Eerste stop: het Middellandse Zeegebied
Onze eerste culinaire halte is Zuid-Europa waar liefhebbers van zeevruchten kunnen aanmeren bij Kalios en hun heerlijke gerookte paling. De vissen danken hun stevigheid en volle smaak aan het stromende water van de Griekse Acheloös-rivier. Wat verderop hebben onze visexperts nog een verrassing in petto en maak je in primeur kennis met een nieuw product...
We reizen verder met een ervaren Cortador en bellotaham, die je smaakpapillen gegarandeerd in vervoering brengt. Deze buitengewone ham tovert je met zijn zachte smaak en aroma moeiteloos naar een Spaanse tapasbar!
We blijven in de sfeer van ‘Olé tapas’ en voeren je vervolgens mee naar de bravassauzen van Vile Goromado, de perfecte smaakmakers bij gebakken aardappelen (‘patatas bravas’ in het Spaans). Of ontdek hun gazpacho o.b.v. paprika of nog een heerlijke tortilla.
Wie zin heeft in zoet, kan zich laten verleiden door een echte crema Catalana. In het assortiment van Pastoret ontdek je roomdesserts, yoghurt en kefir met een gastronomisch tintje.
Uiteindelijk brengt een kleine omweg langs Italië je tot slot bij onze huisgemaakte focaccia, waar zelfs de grootste Italiaanse chefs jaloers op zouden zijn. Van grof zout en rozemarijn tot pesto of uien – er is voor iedere smaak wat wils.
Bergen en fjorden: zo lekker kan de kou zijn!
Nood aan koelere temperaturen ? Wat dacht je van een reis naar de Zwitserse bergen? We zetten koers naar de uitzonderlijke kazen van producent Vom Chäser: gerijpte producten met de krachtige smaak van de bergen, die moeiteloos het hart van iedere kaasliefhebber veroveren.
Onze traiteurafdeling laat je op haar beurt kennismaken met Noorwegen en zijn verrassende aspergeflan met gerookte zalm.
Zin in meer exotsime ?
Eerste halte onder de tropische zon! Trek de wijde wereld in met een degustatie van exotisch fruit, geselecteerd door Codjia Exotic. Jean-Marie brengt je al na één hap in vervoering!
En waarom niet een Zuid-Afrikaanse braai proberen met een heerlijk stukje biologisch rundvlees van Charles en Christophe Toussaint? Vader en zoon kozen specifiek voor het ras “Parthenaise”, een helderrood vlees dat uitzonderlijk mals is.
Zoek vervolgens de zon op met Fati en zijn chilipasta's, voor wat pit op je bord.
We trekken dan meer naar het Oosten met een tussenstop in China, homeland van kombucha, een natuurlijke drank o.b.v. gefermenteerde thee. Ontdek de de nieuwe sprankelede drankjes van Jusré met originele, verfrissende smaken.
We trekken dan meer naar het Zuidwesten met een stop in Zuid-Amerika : ontdek een nieuwkommertje in ons asortiment : Chouette Cannette, de eerste maté made in Brussels. Deze infusie met een turfsmaak heeft hetzelfde effect als een espresso.
Tweede halte in Zuid-Amerika met een Braziliaanse specialiteit: açaibessen. Het merk Holy Berry laat je kennismaken met dit superfood, dat al even gezond als lekker is.
In schoonheid afsluiten
Tijd om terug te keren naar ons Belgenlandje met een bakmix van Origami, om in een handomdraai je favoriete desserts te maken : cakes, pannekoeken,… noem het maar op!
Laat je onderweg nog verleiden door de Arduenna Gin, een eerbetoon aan onze Belgische Ardennen en de kers op de taart van een heerlijke reis! Deze buitengewone gin geeft je meteen zin in een boswandeling, gevolgd door een gezellige apero.
Met onze Fijnproeversdagen word je een ware culinaire globetrotter!