saumon confitIngrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zalmhaasjes van 120 g
  • Olijfolie
  • Enkele blaadjes mizunasla
  • Peper
  • Zout

Voor de vinaigrette:

  • 2 dl olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el ciderazijn
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Warm voldoende olijfolie op in een steelpan, zodat de zalmmoten helemaal kunnen onderstaan.
  2. Laat de olie niet koken. Haal de pan van het vuur en leg de moten in de olie.
  3. Laat de zalm ongeveer 30 minuten garen op maximaal 50 °C tot hij halfgaar is.
  4. Laat de moten uitlekken.
  5. Bereid de lauwe vinaigrette: fruit de fijngesnipperde sjalot in wat olie, voeg de honing toe en laat 3 tot 4 minuten sudderen op een zacht vuur. Deglaceer met de ciderazijn en voeg de rest van de olijfolie toe.
  6. Kruid naar smaak en serveer onmiddellijk.
  7. Schik de zalmhaasjes op borden en garneer met enkele blaadjes mizuna en de lauwe vinaigrette.

 

Smakelijk!