Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Kreeft is ook een van onze specialiteiten
Hebt u ons homarium van maar liefst 4,60 m lang al gezien? U vindt daarin onder meer de mooiste Bretonse en Canadese kreeften, op en top vers!
Canadese kreeft
Verfijnd, mals en smaakvol vlees.
Bretonse kreeft
Het neusje van de zalm qua malsheid en smaak - de favoriet van elke fijnproever.
De beste manier om te genieten van kreeft volgens Frédéric Van Melle, ons afdelingshoofd.
Ik kies een levende kreeft en ik dompel ze een minuut onder in kokend water. Daarna halveer ik ze overlangs. Een scheutje olijfolie, zout, peper, 5 tot 7 minuten onder de grill in de oven, en dan genieten.
De kruiden-, look- of ook vanilleboter die u in zelfbediening vindt in de Zuivelafdeling, smelt ook subtiel op het schaaldierenvlees en wekt meteen de eetlust op.
Nog enkele tips als u de kreeft wilt koken in bouillon: dompel het schaaldier onder in uw kokende bouillon. Reken dan één minuut per 100 g kreeft vanaf het moment dat de bouillon weer kookt, en tel daar nog 1 minuut bij (voor een kreeft van 800 g dus 9 minuten in totaal).
Opgelet: het vlees van de vrouwtjeskreeft bevat vaak koraal. Als u hier niet van houdt, opteert u dus beter voor een mannetjeskreeft. En als u hier dol op bent, aarzel dan niet om dit te melden aan onze visspecialisten!
Onze kreeften gekookt volgens ons huisrecept
Het unieke karakter van onze overheerlijke gekookte kreeften schuilt natuurlijk in de kwaliteit van onze schaaldieren, maar ook van onze bouillon. Zonder u al onze geheimen te onthullen, geven we u toch de belangrijkste ingrediënten mee: ui, wortel, selder, look, zout en peper.
Vier van half mei tot augustus het seizoen van de babykreeft
Een babykreeft wordt gekenmerkt door zijn gewicht (350 tot 450 g, terwijl een volwassen kreeft 600 tot 700 g weegt) en door zijn buitengewoon verfijnd vlees, dat veel voller is dan bij een volwassen kreeft. Proef hier als een van de eersten van. En geniet van onze pretprijzen tijdens het babykreeften op 20 en 21 mei!
Hoe bewaart u de kreeft het beste?
- U kunt een levende kreeft een dag bewaren in een vochtige doek in uw koelkast.
- U kunt een gekookte kreeft twee dagen bewaren door ze hermetisch te verpakken in aluminiumpapier of verschoudfolie en in de koelkast te leggen.
- U kunt kreeftenvlees invriezen door er pekelnat aan toe te voegen en alles hermetisch te verpakken. Nadien enkele uren in de koelkast leggen om te ontdooien.