Ingrediënten voor de bouillon (voor 4 personen)

  • - 1kg lamsbotten
  • - 2 wortelen
  • - 2 uien
  • - Tijm
  • - Laurier
  • - 1 el olie
  • - Enkele peperbollen
  • - 2 takken selder
  • - 1 teentje look
  • - 4l water

Bereiding

  1. 1. Doe de olie in een kom en doe er de grondstoffen in.
  2. 2. Bak lichtjes aan en bevochtig met het water. Laat gedurende 4 à 5 uur zachtjes pruttelen.
  3. 3. Schep regelmatig de onzuiverheden weg. Zeef en de bouillon is klaar.

Ingrediënten voor de rest (voor 4 personen)

  • - 4 lamsmuisjes
  • - 1l lamsbouillon
  • - 8 carottes
  • - 200g groene mini asperges
  • - 8 mini raapjes
  • - klont boter
  • - peper en zout
  • - 500g aardappelgnocchi

Préparation

  1. 1. Bak de muisjes kort aan en bevochtig met een weinig bouillon, maak ze gaar gedurende ongeveer 30 minuten.
  2. 2. Pocheer de wortelen en rapen tot ze beetgaar zijn. Doe wat boter in een pan en haal de asperges, de raapjes en de worteltjes even door de boter.
  3. 3. Laat nu 1l bouillon voor de helft inkoken en kruid met peper en zout. Kook de gnocchi gedurende enkele minuten.
  4. 4. Doe in een diep bord wat bouillon, doe er wat groentjes, de muisjes en de gnocchi bij.

Recept van 2belgianfoodies - https://2belgianfoodies.com/