Ingrédiënten :

  • 250 g Belgisch rundvlees
  • 1/4 komkommer
  • 6 rode radijsjes
  • 100 ml water
  • 50 ml witte azijn
  • 1 tl suiker
  • 2 el huisbereide mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1 rode ui
  • 1 handje wasabipinda's
  • Enkele takjes dille
  • Peper en zout

Bereiding van de recept:

  1. Was de radijsjes en snij ze in dunne plakjes. Leg deze in een glazen pot.
  2. Verwarm het water, de azijn en de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en neem de pan vervolgens van het vuur.
  3. Giet het mengsel over de radijsplakjes. Laat 24 uur koel trekken.
  4. Snij tartaar van het rundvlees.
  5. Doe hetzelfde met de komkommer.
  6. Meng het rundvlees en de komkommer. Kruid naar smaak met peper en zout, en zet de mengeling koel weg.
  7. Meng de wasabi en de huisbereide mayonaise. Zet dit koel weg.
  8. Schil de rode ui, snij hem in twee en snij de helften in halve ringen.
  9. Vermaal de wasabipinda's tot poeder met een Bamix of blender.
  10. Gebruik een ronde koekjesvorm om de rundertartaar in het midden van het bord te leggen.
  11. Leg voorzichtig de radijspickles en de halve uienringen op de tartaar.
  12. Leg enkele nootjes wasabimayonaise op het bord.
  13. Werk af met de dille en het poeder van wasabipinda's. Smakelijk!

Recept van Potimanon - www.potimanon.com