Op de mezzanine boven de winkel kunt u genieten van alle heerlijke producten die Rob aanbiedt in zijn afdelingen. Onze chef en zijn team verwerken ze in de lekkerste seizoensgerechten, om ze vervolgens met de grootste zorg aan u te serveren. Ons attente en gedienstige personeel heeft daarbij maar één doel voor ogen: u een onvergetelijk culinair moment bezorgen! Sébastien en Michaël doen er alles aan om uw grootste gastronomische wensen te vervullen.


VORMEN JULLIE BEIDEN EEN ‘DREAM TEAM’?

SÉBASTIEN: Ja, zeker omdat wij in de praktijk zoveel meer doen dan wat deze functies doen vermoeden. Niet alleen verwelkomen en bedienen wij de klanten, we steken ook veel aandacht en energie in het toezicht op het team. We werken dus als een perfect duo. Daardoor is er soms echter wel minder ruimte voor andere belangrijke aspecten van de stiel, zoals de chef helpen met de uitwerking van een creatieve kaart. Wij zijn als het ware de ‘barometer’ van de klanten en zouden hun wensen kunnen vertalen.

VOOR WELKE UITDAGINGEN STAAN JULLIE OP DE WERKVLOER?

MICHAËL: Er zijn er verschillende, maar Rob heeft al 70 jaar een uitstekende reputatie en die moeten we hooghouden! Als we moeten omgaan met teleurstellingen, want dat gebeurt natuurlijk wel eens, of wanneer we te maken hebben met bijzonder veeleisende klanten, zijn we er trots op dat we dit geduldig, diplomatisch en met de glimlach aanpakken. Wij willen mensen gelukkig zien. En klanten geven ons daar veel voor terug!

HOE ZIEN JULLIE DE TOEKOMST VAN DE HORECA?

SÉBASTIEN: Ik werk nu 14 jaar bij Rob, maar dit is altijd al mijn wereldje geweest. Ik hoop ooit mijn droom om als echte hoofdkelner te mogen werken waar te kunnen maken! De sector maakte verschillende crisissen door en we moeten ons voortdurend aanpassen. Toch voelen we dat mensen willen blijven genieten van heerlijke tafelmomenten en een hoffelijke, hoogwaardige service verwachten. En dat blijft me motiveren.

MICHAËL: Ook ik hou van dit beroep, al vraagt het soms opofferingen. Gelukkig hebben we een hecht team. De meeste medewerkers zijn hier net als ik al minstens acht jaar en we zijn als familie voor elkaar. Het handelsleven zit in mijn bloed. Tijdens mijn reizen en jobs in het buitenland heb ik altijd het gezelschap van anderen opgezocht. Ik kan me niet inbeelden dat ik ooit een job zonder menselijk contact zou doen!

WAT IS JULLIE FAVORIETE GERECHT OP DE KAART?

MICHAËL: De kaart verandert het hele jaar met de seizoenen mee. Ik heb dus niet echt een favoriet. Maar ik ben wel een grote fan van het paddenstoelenseizoen. De geuren die dan in de keuken hangen! Ik ga er nu al van watertanden.

SÉBASTIEN : Ik hou ook enorm van de gastronomie in de herfst en winter. Het is een rijkdom van kleuren, texturen en uitgesproken smaken. Niets beter om het hart te verwarmen! Het is een smaakvolle periode voor fijnproevers.