Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

Asperges, een ware delicatesse van bij ons
Didier Sperandieu, verantwoordelijk voor de groente- en fruitafdeling bij Rob, kiest dit jaar voor de heerlijke asperges van Stéphane Longlune en andere kleine Belgische telers. Want niet alleen het feite dat de aspergeteelt vaak een "family business" is maar ook hun duurzame productiebenadering om dit seizoensgebonden producten te telen, met geïntegreerde gewasbescherming en respect voor de biodiversiteit zijn gemeenschappelijke waarden met Rob die ons nauw aan het hart liggen.
Koningin van jouw lentefafel
De lente (en vooral de late lente) is hét seizoen bij uitstek om van asperges te genieten. Zacht maar met een krokant kantje en een delicate smaak, meer hoeft het niet te zijn voor de ware fijnproevers. Wist je trouwens dat er 3 soorten asperges bestaan, elk met hun eigen smaaknuances ?
De witte asperges, die ondergronds worden geteeld, hebben een zachte, fijne en delicate smaak. Ze worden over het algemeen klaargemaakt à la flamande met fijngesneden hardgekookte eieren gedrenkt in boter, maar onze chef-kok kan nog vele andere alternatieven tevoorschijn toveren.
De groene asperges zijn de specialiteit van Stéphane Longlune: frisse en knapperige mirakeltjes. Deze groente dankt zijn kleur aan de teelt in open lucht. Over het algemeen zijn de groene asperges fijner van vorm dan de witte, maar ze zijn dan ook smaakvoller en zoeter. Ze kunnen op verschillende wijzen worden bereid: op Italiaanse wijze «al dente» gekookt met Parmezaanse kaas, simpelweg gestoomd of toegevoegd in een salade.
Uiteindelijk zijn er ook paarse asperges. Deze worden o.m. door de familie Goffin (Ferme des Hêtres in Rosoux) geteeld. Ze zijn vrij zeldzaam en daarom een zeer gewilde soort. De asperges zijn zowel zacht als zoet, hebben een delicate hazelnootsmaak en zijn ongelooflijk mals.
Naast deze variëteiten vindt men ook wilde asperges, kleiner en fijner dan de klassieke asperges maar met een sterke smaak die bitterder is. Ze passen perfect bij een omelet of bij een risotto.
Welke kleur deze groenten ook hebben, asperges zijn een echte feestelijke delicatesse. Ze hebben bovendien een laag caloriegehalte, bevatten tal van vitaminen, antioxidanten, diuretica en hebben reinigende eigenschappen: geen enkele reden dus om dit verfijnde en seizoensgebonden ingrediënt aan de kant te schuiven!
Wens je zeker te zijn dat onze asperges op voorraad zijn ? Neem gerust contact op met de Groentenafdeling op dit nummer: 02 / 761.01.43. |