Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 bossen witte asperges
  • 1 ui
  • 8 eieren
  • 1 tl groentebouillon van Morga
  • 4 el olijfolie
  • beetje kookwater
  • 40 g vooraf geweekte cashewnoten
  • peper en zout
  • 4 takjes bieslook

Bereiding

  1. Laat op voorhand de cashewnoten 20 minuten in warm water weken.
  2. Pel de uien en snijd ze in vier stukken. Schil de witte asperges met een dunschiller en snijd 2 cm van het uiteinde af. Houd de afvalrestjes bij voor later.
  3. Stoom of kook de uien samen met de uiteinden en schil van de asperges gedurende 20 minuten in een pot met een kleine hoeveelheid water. Kook de geschilde asperges 8 tot 10 minuten in dezelfde pot.
  4. Dompel ondertussen ook de eieren 5 minuten onder in kokend water.
  5. Maak de saus: doe de uien, de uiteinden en schil van de asperges, een beetje kookvocht, de cashewnoten, de groentebouillon, olijfolie, peper en zout bij elkaar. Mix alle ingrediënten.
  6. Doe de saus op de bodem van het bord. Schik daarop de asperges en de grof verkruimelde gekookte eieren. Werk af met gehakte bieslook en versgemalen peper.

Recept van Cuisine Vivante