Ontdek hier elke maand extra inspiratie van onze ambassadeurs Rob. Vandaag stelt Magda, (AKA Stoemp It Up) jullie een typisch lenterecept voor, perfect om met jouw bubbel te delen.


Hoog tijd om de wintergroenten uit te zwaaien. Welkom asperges, rabarber en andere lentepareltjes. Een kleurrijk bord, perfect om te delen tijdens een heerlijk uitgebreid aperitief met een stukje brood en een lekkere witte wijn.  Heb jij ook goesting? Hieronder het recept van “Burrata met een crème van doperwten, groene gegrilde asperges en een gremolata met munt”.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

- +- 300 gr. burrata

- 1 bussel verse munt

- 1 bussel platte peterselie 

- 1 teentje knoflook

- 1 gele citroen (bio)

- 1/2 bus groene asperges 

- +- 500 cl groentebouillon

- 200 g doperwten (vers of diepgevroren)

- 3 el room (40%)

- Olijfolie

- 40g hazelnoten

- Peper en zout

- Facultatief (decoratie): eetbare bloemetjes

VOORBEREIDING

1. Haal de burrata uit de koelkast. Met dit gerecht serveer je de burrata best op kamertemperatuur.

2. Voorbereiding van de gremolata: meng de knoflook met de fijngesneden peterselie en munt en citroenrasp (van een ½ citroen). Leg opzij.

3. Snij de houtachtige uiteinden van de asperges.  Giet de bouillon in een pan en breng aan de kook. Voeg de erwten en de asperges toe en laat +/- 6 min. koken. de groenten moeten nog licht krokant zijn.

4. Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en reserveer de bouillon.

5. Pureer de helft van de doperwten met 4 el bouillon, de room, een tiental muntblaadjes, een beetje citroen en olijfolie.  Kruid met peper en zout en zet opzij.

6. Hak de hazelnoten grof en rooster ze met wat olijfolie in een antikleefpan tijdens 2-3 minuten. Voeg de asperges toe en bak ze 1 à 2 minuten aan elke kant.