Omdat ons producthoofd Didier Sperandieu u graag producten van buitengewone kwaliteit biedt, kiest hij minutieus de ultraverse aromatische kruiden uit die onze twee lokale producenten vers geplukt leveren: het Centre Horticole van Gembloux en de stadsboerderij BIGH in Anderlecht.


HOE ZORGT U ERVOOR DAT DE SMAAK VAN BASILICUM NIET VERLOREN GAAT?

Basilicumblaadjes verwelken erg snel en worden snel zwart. En als ze gekookt worden, verdwijnt hun geur. Gebruik basilicum dus steeds vers! Voeg de blaadjes pas aan het einde toe, zonder ze plat te drukken of met een mixer te verwarmen. Gebruikt u basilicum met een groot blad? Rol dan enkele blaadjes op en versnijd ze
met een mes in plaats van met een schaar. Basilicum met kleine blaadjes, zoals pistou, kunt u gewoon plukken.

Assortiment in onze e-shop:

Grootbladige basilicum: dé klassieker voor bij uw tomatensalade, tomaat-mozzarella, aardbeien enz.
Griekse basilicum: de soort met de sterkste geur. De wat kleinere blaadjes zijn perfect voor op toastjes of om uw gerechten subtiel te kruiden.
Paarse basilicum: deze variant heeft een zachte, subtiel peperachtige smaak. De ideale keuze om uw gerecht af te werken met een verrassend kleurenspel.
Thai-Siam: kleine blaadjes met een sterke, kruidige smaak die aan anijs doet denken. Perfect om bijvoorbeeld soepen, sauzen, Aziatische gerechten of vis op smaak te brengen ... of als infusie!
Citroenbasilicum: de uitgesproken smaak en geur van citroen past als gedroomd bij vis, gebak, fruit, sorbet en confituren. Onze tip: combineer deze variant eens met een vleugje dille!
Kaneelbasilicum: een verrassende combinatie van basilicum- en kaneelaroma’s. De uitgesproken geur en lichte smaak van deze soort geeft uw compote, salade of fruitsalade een heerlijk frisse toets.
Pistou: een compact basilicumplantje met kleine blaadjes die een krachtige geur en een vrij peperachtige smaak hebben. Zoals de naam al verraadt, wordt deze variant onder andere gebruikt in huisbereide pistou.