Heel wat fijnproevers eten niets liever dan confituur op een boterham of beschuitje, bij scones of op een pannenkoek!

Wanneer je voor de bijna 40 meter lange rekken met potjes staat, gaat er een wereld van zoetigheid voor je open.  Naast de bekendste merken staat er ook een collectie vrolijk gekleurde potjes van minder bekende producenten, zowel in onze kruideniersafdeling als bij de zuivelafdeling. Tal van heerlijke producten om van te proeven!

Vertrouw op de bekende namen of ontdek kleine, ambachtelijke confituurmakers: ze kiezen de mooiste bessen en het lekkerste fruit uit om de perfecte confituur mee te bereiden. Met de juiste kooktijd, precies genoeg suiker en kwaliteitsvolle geleermiddelen, dat spreekt.

Naast Christine Ferber, ook wel 'de fee van de confituur' genoemd, Brigitte Billardey en haar 'Bernadette de Lavernette'-confituren uit Madagaskar en drievoudig wereldkampioen Francis Miot zijn nog meer ambachtelijke 'confituriers' zeker het ontdekken waard.   

En die lijst is lang: Pipaillon – l’Epicurien – Tea Together – Wilkin & Sons Tiptree – Emi et Lou – Saveurs de fruits – Safran de Cotchia – St. Dalfour – Chivers – Saveurs Attitudes – Belberry – Framboiserie de Malmedy – Ma Confiture – Eugène … 

Sommigen, zoals het Belgische merk Framboiserie de Malmedy en landgenote Bénédicte Marescaux van 'Ma Confiture', oogsten hun fruit in hun eigen boomgaard. Geplukt op hun lekkerst gaan de vruchten meteen de ketel in.  Uitheemse citrusvruchten kopen ze aan via een korte keten: drie dagen na de oogst in Spanje staan de sinaasappelen en clementines van Perdine al op het vuur in de koperen kookpotten van Pipaillon te pruttelen. En met deze confituren geven de banketbakkers van Rob hun frangipanetaart extra pit!

Bij Rob vind je confituur in alle soorten. Klassiek of exotisch, met één soort of meerdere soorten fruit of zelfs:

  • met specerijen (saffraan, peper, kaneel, piment d'Espelette);
  • met bloemen (viooltjes, roos, jasmijn);
  • met thee (wit, earl grey).

Confituur is een heerlijke klassieker bij het ontbijt of als tussendoortje.  Maar gelei en konfijt bieden ook tal van andere mogelijkheden!  Deze producten zijn doorgaans minder zoet en passen dus perfect bij hartige bereidingen, zoals kaas of foie gras. Ook in een wildsausje smaken ze hemels.    

Geniet volop van de verschillende kleuren en smaken die confituur ons door de seizoenen heen biedt en proef telkens de meest gevarieerde verwennerijen.