Corica, dat in 2011 werd overgenomen door Marie-Hélène Callewaert en haar zoon Harold Anciaux, is nog steeds een instituut in Brussel. Sinds 1850 worden hier de meest aromatische toetsen uit verre oorden geselecteerd en gebrand.


Een lange geschiedenis in Brussel

Het verhaal van Corica begint in 1850 met de opening van een branderij in de Hoogstraat, in de typisch Brusselse en levendige Marollenwijk. Het koffiebedrijf wordt in 1902 door de familie Wulleman overgenomen. Het heette toen nog Samoka. Het breidt uit en wordt in de jaren 80 weer verkocht. De branderij in de Hoogstraat wordt Corica en verhuist in 1991 naar de Kiekenmarkt. Vandaag verwelkomt het legendarische, intieme adres liefhebbers die er aan de toog kunnen proeven van maar liefst 28 soorten ambachtelijk gebrande arabica's.

De toekomst in het koffiedik

In 2011 zit Harold Anciaux aan een tafeltje op deze plek met een rijke geschiedenis. En wat hij er in het koffiedik ziet, is een nieuwe carrière. Hij is net terug van een lange rondreis in Canada en besluit samen met zijn moeder de commerciële activiteiten van Corica over te nemen. De koffieleek leert de kneepjes van het brandersvak van de familie Wulleman (en dan vooral 'Monsieur Jean', zoals de Brusselaars hem graag noemen). Hij ontwikkelt een grote passie en kennis van de wereld van koffie. Zijn missie? Dit zwarte goud laten schitteren in al zijn glorie!

In het kopje…

Wijn kan 200 tot 300 aroma's ontsluieren. Maar koffie spant de kroon met bijna 3000 mogelijke aroma's! Het brede assortiment van Corica schommelt daar ergens tussen, voor een rijk en gevarieerd plezier en authentieke, aromatische belevenissen.

Onder onze favorieten: Moka Royal Bourbon, een evenwichtige huisblend met een subtiel zure toets, Cerrado Perla du Brésil, koffie met een zachte, fruitige smaak, en El Palto du Pérou, een evenwichtige, subtiel zure smaak met een nasmaak die aan chocolade doet denken.

 

 

Pairing met koffie

Traditioneel gaat koffie goed samen met chocolade, gebak en sommige alcoholische drankjes. Meer verrassend is de combinatie van koffie en kaas! Maar komen die twee elkaar niet al tegen bij het ontbijt of na de maaltijd?

Proef onze Bellavitano Espresso eens. De korst is ingewreven met koffiedik! Combineer een roquefort, Ossau-Iraty, gruyère of camembert eens met een milde of sterke koffie, al naargelang de kaas.

Schenk je koffie in dat geval in een mooi glas, net zoals wijn.

 

 


Je ontdekt de uitzonderlijke koffie van Corica in onze afdeling kruidenierswaren of onze e-shop!