Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 courgettebloemen
  • 4 langoustines
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 el geklaarde boter (ghee)
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el tempurameel 
  • 1 el ijswater
  • Zout
  • Cayennepeper

Bereiding :

Voor de gevulde courgettebloemen:

  1. Pel de langoustines en haal het darmkanaal eruit. Mix het vlees met de crème fraîche, die u hebt gekruid met zout en cayennepeper.
  2. Giet de vulling in een spuitzak en vul de bloemen, die u vooraf van de courgettes hebt gesneden.
  3. Stoom de bloemen 15 minuten lang op 70 °C en zet ze opzij.
  4. Kleur de gevulde courgettebloemen licht in een pan met een beetje ghee voordat u ze op de borden schikt. Kruid bij indien nodig.

Voor de saus:

  1. Laat de ghee in een pot smelten en bruin de fijngesnipperde sjalot en in blokjes gesneden tomaat 5 minuten lang op een zacht vuur. Voeg de langoustineschalen toe en laat 5 minuten sudderen.
  2. Voeg het laurierblaadje en het takje tijm toe. Blus met de witte wijn en het water, en laat de saus 30 minuten doorkoken.
  3. Giet de saus door een puntzeef en reduceer tot de gewenste consistentie. Kruid naar smaak.
  4. Emulgeer de saus met een mixer om ze licht en schuimend te maken voordat u de borden afwerkt.

Voor het krokantje:

  1. Meng het tempurameel met een beetje ijswater.
  2. Doop enkele courgettebloemblaadjes in het mengsel en kleur ze in de pan op een hoog vuur of bak ze in olie.

Smakelijk!