De productiegeheimen van Les Frères Marchand, kaasmakers en -rijpers uit Nancy, worden al zes generaties van vader op zoon doorgegeven. Deze familiegeschiedenis van de drie gepassioneerde broers is ook die van de eeuwenoude recepten van hun ouders en grootouders. Deze tradities worden nog steeds nageleefd door een netwerk van 200 kleine producenten, met wie ze nauw samenwerken.

In hun kelders besteden ze bijzondere aandacht aan de wielen Comté-kazen. Ze worden opgewreven en gezouten, zodat hun smaken en aroma’s zich blijven ontwikkelen. De meesterkaasmakerkaasrijper controleert elke kaasschijf met een sonde om te bepalen welke kazen nog wat langer moeten rijpen.

Door dit lange, zorgvuldige proces bereiken sommige Comté-kazen een uitzonderlijke leeftijd van 44 maanden en worden dan de Comté Vieille Garde genoemd, een unieke kaas met een smaak die blijft nazinderen.

Een Comté van deze kwaliteit wordt naturel gegeten, samen met een sneetje heerlijk brood dat de kaas eer aandoet. In ons notenbrood komt bijvoorbeeld de nootachtige toets in de Comté terug, zodat deze wordt versterkt. En bij ons meergranenstokbrood, dat een meer typerende smaak heeft dan ons traditioneel stokbrood, komen de houtachtige aroma’s van deze Comté perfect tot hun recht.


verre de vinTIP VAN ONZE KELDERMEESTERS
Sherry Dry Amontillado Gutierrez Colosia - 75 cl