Rob draagt waarden als expertise en vakmanschap hoog in het vaandel. Ze zijn dan ook doorslaggevend bij de selectie van onze leveranciers. Om de kwaliteit van hun producten op te volgen, gaan we regelmatig bij hen langs.


Bellota-Bellota Royal Belgium Caviar



Plaine avec un lac et une forêt où vivent des pata negraBellota-Bellota: op bedrijfsbezoek in Extremadura

Bastian Vanhamme, onze productverantwoordelijke voor de kruideniersafdeling, en Geert Erard, productmanager traiteur-charcuterie, trokken onlangs naar Badajoz, een klein stadje in Spanje. Daar is Bellota-Bellota gevestigd, een referentie op het vlak van ibericoham. Ze zagen er hoe deze heerlijke hammen tot stand komen.

Gland sur le sol, dit bellotas

De unieke smaak van Bellota-Bellota is te danken aan het Iberische varkensras 'pata negra', maar evenzeer aan de specifieke voeding die deze varkens krijgen. De ibericovarkens leven in de Dehesa, hun natuurlijke habitat. Dit mediterrane boslandschap waar voornamelijk steeneiken gedijen, is bezaaid met eikels ('bellotas' in het Spaans) waaraan de varkens zich te goed doen.

Last but not least: de rijping van de ham. Dat is een natuurlijk en langdurig proces. De drie basisingrediënten voor deze heerlijke, perfect gerijpte delicatesse zijn dus tijd, ham en zout.

Bellota-Bellota hammen


Royal Belgian Caviar: 100 % Belgisch, 100 % passie

Royal Belgian Caviar wordt in ons land beschouwd als de pionier van het zwarte goud. In 2002 verscheen het Turnhoutse bedrijf als eerste Belgische kaviaarproducent op de markt. Ons team zette koers naar het noorden van het land om kennis te maken met het productieproces.

Een procedé dat van a tot z wordt gecontroleerd, van de bevruchting van het eitje tot de kaviaaroogst. Elke stap van de kweekcyclus wordt intern opgevolgd, inclusief de samenstelling en de productie van het voer voor de steuren.

Les bassins d'eau pour l'affinage des esturgeons

caviar noir sur une cuillère

De kaviaarsoorten van Royal Belgian Caviar bestaan uitsluitend uit gezouten en onbevruchte steureitjes. De hoogstaande smaak van de kaviaar hangt in sterke mate af van de voeding voor de steuren. En daar komt heel wat vakmanschap bij kijken. Tijdens de laatste fase van het kweekproces brengen de steuren enkele weken in perfect zuiver water door.

Ontdek onze kaviaarvariëteiten