Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

De fakkel wordt doorgegeven bij Rob The Cellar
Sinds begin dit jaar waait er een nieuwe wind door onze wijnkelder. Na veertien jaar trouwe dienst bij Rob, waarvan zeven jaar als keldermeester, heeft Jérémie Claes zijn eigen vleugels uitgeslagen. Daarom stellen we u nu vol trots de opvolger van Jérémie voor: Julien Depaepe!
-----
Wie is Julien?
Julien houdt van boksen, films en heavy metal. Het zal er in de kelder dus stevig aan toegaan!
Maar deze hobby's vallen in het niets naast zijn passie voor wijn. Daaraan denkt hij vanaf het moment dat hij opstaat tot hij gaat slapen. Wanneer Julien niet in de wijnkelder staat om u te adviseren, zit hij wel met zijn neus in de boeken over oenologie of in een degustatieglas. Hij houdt niet zomaar van wijn, hij beleeft wijn en praat met veel plezier over zijn nieuwste ontdekkingen.
Julien is 28 jaar jong en gaat er volledig voor. Zijn sommeliersdiploma heeft hij niet zomaar gehaald: hij heeft een onverzadigbare honger (of dorst?) naar kennis en is dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe wijntjes om te proeven. Wanneer hij de kans krijgt om zijn kennis aan te scherpen, grijpt hij die met beide handen. Na vier jaar intensief leren staat hij op het punt om een van de moeilijkste cursussen met succes af te ronden: die van de WSET (Wine & Spirit Education Trust *). Maar het leven bestaat niet uit studeren alleen. Voordat Julien bij ons aan de slag ging, werkte hij een aantal jaar bij een wijnverkoper en importeur in de buurt van Doornik.
Hij heeft een gedegen technische kennis, is erg stipt en kent alle geheimen van de wijnbereiding en het werk op de wijngaard. Toch verliest hij het belangrijkste nooit uit het oog: plezier en gezelligheid.
Œnologie en zythologie
Julien maakt er een erezaak van u het best mogelijke assortiment voor te stellen, van gezellige, toegankelijke wijntjes tot de grootste grand cru's uit de Bourgognestreek, Bordeaux en elders. Hij bezoekt de wijndomeinen en vakbeurzen zelf en is steeds op zoek naar de ideale flessen om aan ons assortiment toe te voegen. Tussen de 3000 referenties bij Rob The Cellar vindt u dus gegarandeerd een wijn die perfect bij u past.
Zijn eerste uitdaging bij Rob? U naast uitzonderlijke wijnen en sterkedrank ook de wondere wereld van kwaliteitsbieren leren kennen. Julien is namelijk ook onze eigen zytholoog. Hoe kan het ook anders in een land dat over de hele wereld bekendstaat om zijn uitstekende bieren? Zelf houdt hij het meest van geuzes, oude lambieken en trappistbieren. In de komende weken verschijnen de eerste exclusieve flessen in onze rekken, waaronder een aantal zeldzame cuvees van Cantillon.
Frisheid boven alles
Als Julien één wijnkenmerk bijzonder goed weet te smaken, dat is het frisheid wel. Hij verkiest fijne, delicate cru's boven wijnen met een te overheersende houtsmaak of te veel alcohol. Zijn lievelingswijnen zijn Duitse rieslings en elegante rode wijnen uit de Etnastreek. Als u in het weekend langskomt bij Rob, krijgt u gegarandeerd de kans om enkele exclusieve wijnen te ontdekken. Julien en zijn team organiseren elke zaterdag namelijk een degustatie.
Wilt u Julien beter leren kennen? Breng hem dan gewoon een bezoekje in onze kelder. Hij zal u aangenaam verrassen.
* WSET: de grootste opleidingsorganisatie ter wereld op het vlak van wijn, sterkedrank en sake.