Wijn is niet zomaar een drank, het is een topproduct om te delen. Daarom willen we u de favorieten van Julien in ons assortiment zeker niet onthouden. Deze wijnen beveelt hij warm aan:

Marsannay 2016 Clos du Roy van Sylvain Pataille

Ik ken de wijnen van deze ietwat aparte wijnboer al een aantal jaar, maar had hem nog nooit ontmoet. Een paar maanden geleden kreeg ik de kans om met Sylvain te praten over de heerlijke druivensoort aligoté, onder het genot van een lekkere geuze ... Maar ik dwaal af. Met zijn Clos du Roy bewijst hij nog maar eens dat hij een van de ongeëvenaarde (jonge) meesters van Marsannay is.

Champagne extra brut Terroirs van Pascal Agrapart

Voor gezonde tanden met sterk tandglazuur gaat er niets boven een lage zuurtegraad. De wijnen van Pascal Agrapart hebben alles wat ik waardeer aan een goede champagne. De pure, levendige chardonnay laat de kenmerken van het terroir prachtig tot uiting komen. Deze cuvee is een ideale kennismaking met de edele topproducten van dit domein.

le Vinho Verde 2017 Contacto van Anselmo Mendes

Als u af en toe in onze wijnkelder langskomt, hebt u ongetwijfeld al gemerkt dat ik graag 'exotische' wijnen bij uw gerechten voorstel. U kunt bij uw zeevruchten natuurlijk steeds genieten van een van onze uitgelezen chabliswijnen of andere sancerres, maar denk ook eens aan de alvarinho, de meest koninklijke druivensoort uit Noord-Portugal. In deze wijn heeft de getalenteerde Anselmo Mendes dit druivenras meesterlijk verwerkt. De wijn is fris, een beetje zoutig en levendig. U proeft er de Atlantische kust in waar de druiven zijn geteeld.

Japanse sake Genroku junmai koshu

Dit is bijna een godendrank. Ik ben een liefhebber van de ouderwetse charme van de grote wijnen uit Jerez en Madeira, maar toen onze sake-importeur me deze 'samoeraidrank' liet proeven, werd ik omvergeblazen. Meestal wordt sake jong gedronken, maar de brouwers van Wakatakeya hebben vijf lange jaren geduld uitgeoefend. Door de ongewoon lange rijping heeft deze sake toetsen van cacao, gedroogd fruit en koffie die u in geen enkele andere sake proeft. Drink hem warm bij een chocoladedessert. Of bij een inspirerend gesprek.      

Armagnac 15 jaar van Caroline Rozès, Domaine d’Aurensan

Ik hou van druiven in al hun vormen, niet alleen in wijn. De armagnacs van de familie Rozès zijn perfect voor elke gelegenheid: u kunt ze meteen drinken, recht uit de alambiek, of tijdens een heerlijke brunch in de stijl van de Gascogne. Deze drank is met veel geduld gerijpt in het statige familiekasteel. De Franse eau de vie bij uitstek als u het mij vraagt.