Wat kunnen Rob The Cellar en de Groene Gids met elkaar gemeen hebben? Aan elke wijnliefhebber Franse flessen laten (her)ontdekken waarop hij/zij verliefd zal worden.


De elite van de Franse wijnstokken

Weet je het nog ? Het oudste wijnmagazine ter wereld, de Groene Gids (of Guide Vert des Meilleurs Vins de France), wordt beschouwd als DE ultieme referentie voor al wie een hart voor Franse wijn heeft. Voor deze nieuwe editie hebben een tiental erkende wijnexperts meer dan 50.000 wijnen blind geproefd om het kruim van de Franse wijnen te bepalen: 7.000 referenties afkomstig uit 1.200 domeinen.

Trek op ontdekkingstocht door de Franse wijnstreken en maak kennis met sterrendomeinen, uitmuntende wijnbouwers of nog een selectie van meer dan 3.000 biologische en biodynamische wijnen als erkenning van het werk verricht om de wijnwereld te laten evolueren.

Een sterrenselectie bij Rob The Cellar

Vorig jaar werd de eerste editie van de Groene Gids bij Rob bekroond met succes. Daarom besloot onze keldermeester om dit jaar dubbel zoveel topflessen voor verwenprijzen aan te bieden tijdens de hele maand april. Voor zijn selectie van meer dan 70 referenties koos hij flessen uitsluitend uit sterrendomeinen.

Pareltjes uit gerenommeerde domeinen of nieuwkomers in de Franse wijnwereld: kortom, (her)ontdek met ons team de charmes van de Franse wijnen!

De 6 lievelingsflessen van onze keldermeesters

Zoals de experten van de Groene Gids zijn onze keldermeesters aan de slag gegaan om elk hun favoriete fles uit te kiezen. Aarzel niet om hen aan te spreken indien je extra informatie wenst.

  • De favoriet van David - Côte de Brouilly 2018 'Les 7 vignes" Château Thivin

Een prachtige frisse, sappige en kruidige Gamay. Een karaktervolle Beaujolais. Een perfecte match met eendenborst.

  • De favoriet van Nicolas - Morgon 2020 'Corcelette' Jean Foillard

Ons team houdt blijkbaar van Gamay. Een emblematische wijn, elegant en tegelijk met een krachtige en stoere structuur. Ideaal bij een sappig stukje lamsgebraad of kaas.

  • De favoriet van Julien - Chablis 2020 'Le Vendangeur masqué'  Alice & Olivier De Moor

Ik ben gek van de wijnen van dit geweldige domein uit de Chablis regio. Deze wijn heeft een mooie, gebalanceerde maturiteit waarin je de finesse kenmerkend van het domein terugvindt. Een natuurlijke witte wijn die heel goed samengaat met zeevruchten.

  • De favoriet van Jehanne - Champagne brut ‘Saint Anne' Chartogne-Taillet

Als grote liefhebber van champagnes heeft deze Chartogne-Taillet me volledig onder de indruk gebracht door zijn elegantie, vrijgevigheid en intense fruitigheid. Ideaal als aperitief.

  • De favoriet van Sasha - Pouilly-Fumé 2021 ‘Les Terres Blanches' Domaine du Bouchot

Dit domein is onze laatste vondst in Pouilly. In deze Sauvignon wijnen vind je de eigenheid van het terroir terug, tegelijkertijd puur en zeer complex.

  • De favoriet van Vincent - Côtes-du-Rhône 2020 Domaine Charvin

Kort samengevat: een Côtes-du-Rhône met alle allures van een Châteauneuf. De wijnen van dit familiale domein zijn krachtig, complex maar met een zeer grote finesse.


ONTDEK DE VOLLEDIGE SELECTIE

Verwenprijzen van 03/04/2023 t.e.m. 02/05/2023