In 2022 brengt Rob The Cellar de smaakpapillen van iedere doorgewinterde wijnliefhebber in vervoering. Onze keldermeester gaat dit jaar voor een ietwat andere aanpak en heeft voor u een dertigtal van de beste flessen geselecteerd die Frankrijk te bieden heeft! Daarbij liet hij zich inspireren door de Groene Gids of 'Guide Vert des Meilleurs Vins de France' van 'La Revue du Vin de France', de ultieme referentie voor al wie een hart voor wijn heeft.


Een gemeenschappelijke filosofie: alleen de allerbeste wijnen

Wat de wijnproevers van de Groene Gids van 'La Revue du Vin de France' en de wijnexperts van Rob The Cellar met elkaar gemeen hebben? Dat is hun passie voor smaak en hun goesting om enkel de beste producten aan te bieden. Voor hen is het dan ook cruciaal om een persoonlijke relatie op te bouwen met kleine wijnbouwers die hun wijngaarden zinvol bewerken.

Die harmonie tussen deze zelfde doelstellingen klonk onze keldermeester Julien Depaepe als muziek in de oren. Gaandeweg liet hij zich steeds meer leiden door de Groene Gids van 'La Revue du Vin de France', zodat we onze wijnminnende klanten dit jaar én de volgende jaren gegarandeerd een assortiment Franse klassewijnen kunnen aanbieden.

Een degustatiecomité vol klinkende namen voor een blindproeverij

Voor de editie van 2022 kreeg het degustatiecomité van de Groene Gids, een panel van tien gerenommeerde wijnexperts, 30.000 wijnen van alle Franse wijngaarden voorgeschoteld. Alle wijnen werden blind en volledig onafhankelijk geproefd, zonder commerciële tegenprestatie. De sommeliers en deskundige journalisten doorkruisen samen met u 1200 Franse domeinen, goed voor 7000 wijnen, en laten u kennismaken met grote klassiekers, wijnen waarvan uw hart sneller gaat kloppen en wijnbouwers met passie voor hun vak.

Dus ... welke wijnen heeft Rob uitgekozen?

Voor deze eerste selectie uit het kruim van de Franse wijnen heeft onze keldermeester Julien Depaepe met stip gekozen voor flessen die iedere wijnliefhebber spontaan doen dromen.

Bij zijn selectie van een dertigtal flessen hield hij rekening met de volgende criteria uit de Groene Gids:

  • uitsluitend wijnen van sterrendomeinen;
  • met een score hoger dan 90/100;
  • en indien mogelijk met de felbegeerde 'coup de cœur' van het degustatiecomité.

Ontdek de eerste selectie van Rob dus snel zelf! Van 8 maart 2022 tot en met 5 april 2022 bemachtigt u deze topflessen voor verwenprijzen.