Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

De kunst van het theeproeven
14 Apr 2017
Categorieën:
Inspiratie
In China is thee degusteren een ware kunst: " Gong Fu Cha "
Voorzie voor één persoon een kleine theepot, een reservepot en twee kopjes.
- Spoel de theepot en de kopjes met kokend water. Giet dit warme water in een reservepot.
- Doe de theeblaadjes in de theepot en giet er warm water over om ze te bevochtigen. Giet het water onmiddellijk in de reservepot.
- Spoel uw kopjes met het water van de reservepot.
- Giet kokend water in de theepot en laat één minuut trekken.
- Giet de verkregen likeur in de reservepot.
- Giet hiervan een kleine hoeveelheid in het kopje ‘om aan te ruiken’ om de smaak en de geur te beoordelen.
- Giet de rest in het kopje ‘om te degusteren’ om op te drinken.