Door te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die opgeslagen worden in uw browser en die uw surfervaring op deze site aangenamer maken. Meer weten.

De nieuwigheden van de maand - mei 2025
De lente is terug en onze productverantwoorlijken vieren dit met een lading nieuwe producten in hun rekken. Ontdek hier de laatste culinaire pareltjes die ons hart he
Kom de nieuwigheden van mei ontdekken bij Rob
Wat dacht je van een nieuwe traditie? Voortaan laten we je elke maand kennismaken met onze favorieten onder de nieuwkomers in de winkel. In mei valt er alvast heel wat nieuws te ontdekken en te proeven!
Puur natuur bij de dranken
Waarom wachten tot Tournée Minérale? Geniet nu al met volle teugen van de prachtige selectie nieuwe watertjes bij Rob. Klaar voor een reis rond de wereld?
- Icelandic Glacial : water dat op natuurlijke wijze werd gefilterd door het vulkanische gesteente van een vijfduizend jaar oude gletsjer in IJsland. Puurder dan dit wordt het niet.
- Healsi : dit siliciumrijke water uit Portugal is goed voor uw lichaam én uw geest.
- No Plastic Water : water in een blikje om de planeet te sparen. Bovendien gaat 52% van de winst naar de bescherming van de oceanen.
Voor het aperitief halen we alles uit de kast
Wat zou mei zijn zonder aperitieven op het terras? Met deze lekkernijen wordt dit gezellige moment een waar feest:
- Onze huisgemaakte patés in korst, volgens een recept dat elk seizoen verandert. Onze nieuwste creatie? Een versie met Aziatische smaken: gember, knoflook, chili en combava (een citrusvrucht die lijkt op limoen).
- Bornibus geeft een nieuwe twist aan zijn klassiekers, met verrassende mosterd (groene peper, mierikswortel, Provençaalse kruiden) en pickles (kappertjes, zongedroogde tomaten, julienne van rode biet en piquillopepers ...).
- Groix & Nature ging bij ons voor anker met rillettes uit de zee (bv. sardines, goudbrasem, krab en kreeft) en zelfs zeewiertartaar voor de nieuwsgierigen.
Surf or turf? Aan jou de keuze.
-
‘Surf’ met de grote comeback van de babykreeft. Terug te vinden bij de visafdeling of op de kaart van ons restaurant tijdens een speciaal happening rond “Babykreeft en asperges”.
-
Of kies voor een meer traditionele ‘turf’, de kip Noire d’Astarac de Bigorre, een sappige zwarte kip, ideaal als zondagse gebraden kip.
-
Ook de traiteur-afdeling is niet blijven stilzitten met het creeëren van een nieuw recept: fettuccine met gerookte zalm. Gewoonweg verrukkelijk.
Even alle gekheid op een stokje
-
Onze slagers bedachten heerlijke minibrochettes van zuigkalf met een Mexicaanse marinade. Leg ze snel op de barbecue!
-
Hellicious zet jouw maaltijden in vuur en vlam met sets van zes of tien pikante sauzen. Ideaal voor uw eigen ‘Hot Ones’-party! Voor wie liever op veilig speelt, zijn er ook BBQ-versies met whisky of mango.
Lepeltjes in de aanslag: daar is het dessert!
- Les Glaces de Fred zijn 100% Belgisch en hebben de lekkerste smaken. Wat dacht u van vanille uit Tahiti, chocolade, koffie, pistache of pinda met fleur de sel? Bij de sorbets ontdekt u enkele prachtige combinaties, zoals aardbei en Iraanse zwarte citroen of kiwi-banaan.
-
SuperSec verwent ons met zijn sesamrepen (honing, chocolade of appel-kaneel). Perfect als zoet tussendoortje.
-
Het aanbod van patissier Ducobu breidt tot slot uit met gebak in een potje. Ontdek de heerlijke baba au rhum, île flottante en madeleine met chocolade.
-
En ‘Last but not least’ : onze verrukkelijke pavlova met lokale aardbeien zijn terug! Hou zeker een plekje over ;-)
U ziet het al: mei wordt een maand om van te smullen bij Rob!
Kom deze nieuwkomers snel ontdekken in de winkel.
Seizoensgroenten |
Seizoensvruchten |
Asperges, daslook, artisjok, wortel, bloemkool, witlof, snijbiet, spinazie, radijs, radicchio, waterkers, prei, aardappel
|
Kiwi, rabarber, de eerste aardbeien, appel, peer, grapefruit |