Kruidenier

  • De dag zacht beginnen met het thee-assortiment van Pukka : een mooi aanbod rechtstreeks uit Engeland – de onbetwiste meesters van de tea time!

  • We trekken naar de Provence met Savor & Sens : gearomatiseerde olijfolie, azijn met smaken vol zon, mosterd met verfijnde smaak…een kleurrijk assortiment in uw kast en een ware Zuiderse bries op uw bord.

  • Op zoek naar een zoet ontbijt, goed voor jouw gezondheid? Proef eens Fulliz. In dit flesje zit veel meer dan een gewone smoothie: het is een volledig drinkbaar ontbijt, rijk aan goede nutriënten om de dag goed te beginnen.

  • Het assortiment van Château Estoublon breidt uit : ontdek nu ook hun gamma verfijnde azijnen, ideaal om slaatjes of te sublimeren.

  • In België is chocolade een instelling hier… en Meurisse is daar geen uitzondering op. 178 jaar geleden richtte een zekere A. Meurisse een chocoladefabriek in Antwerpen op. Zes generaties later wordt het gelijknamige merk Meurisse teruggebracht. Met Meurisse proef je traditie en moderniteit verenigd in een stukje chocolade.

  • Al jarenlang partner Kalios verwent ons opnieuw met een feestelijke nieuwigheid: een truffelolijfolie. Met de herfst op komst zal het onmogelijk zijn om aan voorbij te gaan!

Kaasafdeling

  • Kaasliefhebbers zullen verheugd zijn met Marcel Petite, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het rijpen van comté. Met de herfst in aantocht hebben we enkele pareltjes geselecteerd om alle fijnproevers tevreden te stellen.

  • Ook telt onze zuiveltoonbank een paar nieuwe smaakbommetjes van de Belgische kaasmakerij Gros Chêne: drie kazen o.b.v. geitenmelk (zacht en/of halfgerijpt) – en een kaas o.b.v.koemelk, een beetje vergelijkbaar met een reblochon.

Fruit & Groenten

  • Vijgen uit Frankrijk: met dit delicaat fruit is het nazomeren nog meer verrukelijk. Onze Franse vijgen zijn gewoonweg onweerstaanbaar: zoet, vlezig en delicaat, ze zijn perfect om zo te eten, met een stukje kaas of gegrild met een beetje honing.

  • Voor de familie Bayard is de september de tijd om haar nieuwe oogst aardappelen voor te stellen. Hun producten staan voor de uitmuntendheid van de Franse aardappel met unieke variëteiten die terroir, authenticiteit en verfijning combineren. Al jarenlang een ware topper bij Rob, ontdek onze 2 favorieten : 

    • Juliette des sables, exclusief geteeld in de Baai van de Somme, heeft een uitgesproken doch authentieke smaak.

    • Princesse Amandine is elegant en smeuïg, de echte ster van de fijne aardappelen.

Wijnkelder

Domaine Léah Anglès (Collioure):

  • GIGI 2024 Collioure

  • DIVAY 2024 Collioure
    Jonge, natuurlijke en levendige cuvées, afkomstig van een ambachtelijk domein in Argelès-sur-Mer, tussen zee en bergen.

Champagnes Legrand-Latour:

  • Champagne Brut Yprésien

  • Champagne Brut Luthetien

  • Champagne Brut Éocène
    Biologische en biodynamische champagnes, uniek en mineraal, diep geworteld in hun terroir.

Viskraam

Seriola (ook gekend als kingfish) is een vis met stevig en verfijnd vlees, vergelijkbaar met zwaardvis maar met de delicate smaak van dorade. Deze vis wordt in Nederland gekweekt. Het is heerlijk rauw (carpaccio, ceviche) of warm. Onze visboeren raden je trouwens aan om het rauw te serveren met een huisgemaakte Aziatische saus op basis van soja en gember.

 

Slagerij

Lamsbout Greffeuille (Aveyron): een smaakvol vlees, rood van kleur en met een uitgesproken van smaak. het is het ideaal vlees voor de herfstkeuken: pot-au-feu, navarin, geroosterde of gekonfijte bout... 

Groenten van het seizoen

Fruit van het seizoen

 

Aubergine, Snijbiet, Rode biet, Broccoli, Wortel, Selderij, Kool, Komkommer, Pompoen, Courgette, Spinazie, Venkel, Boon, Romeinse sla, Raap, Pastinaak, Prei, Paprika

 

 

Noten, Kweepeer, Mirabelpruim, Braam, Bosbes, Peer, Pruim, Kwets, Druif, Reine-claude, Tomaat, Dadels, Verse vijg, Meloen, Nectarine, Papaja, Perzik

 




DEGUSTATIEAGENDA VAN DE MAAND