Vrijdag 1 en zaterdag 2 december 2023

  • De winter is nabij… hoog tijd om te genieten van heerlijke winterse kost  met door ons samengestelde kaasfondues. Zwitsers of Frans, we laten je de knoop doorhakken.
  • Het Parijse merk L'Infuseur is gespecialiseerd in 100% natuurlijke infusies. Hun doel? Infusies weer populair maken door unieke, verfijnde mengelingen samen te stellen die je een heerlijk weldadig gevoel geeft. (enkel op vrijdag)
  • Ontdek tijdens de Battle of the slicers de kunst van het snijden van een ham door onze cortadores en de ongelofelijke smaken van iberisch ham
  • Vacuüm gegaarde groenten van Rob, de ideale kooktechniek op lage temperatuur voor een optimale bewaring van smaken, texturen en voedingsstoffen en met hét voordeel ervan dat de groenten makkelijk opgewarmd en opgediend kunnen worden.
  • Want een feestje kan ook zonder alcohol heeft Sparkteez een bruisende thee ontwikkelt. Deze biologische ‘Thé’ is geproduceerd o.b.v. witte thee en zwarte Darjeeling thee en heeft een delicaat gearomatiseerd smaak zonder enig bitterheid. Santé!
  • De eindejaarsfeesten zijn in aantocht. Twijfel je nog voor het dessert? Patissier Ducobu komt zijn kerststronken voorstellen,. Nu nog maar kiezen. (enkel op zaterdag)
  • Falafels zijn voor Syriërs wat frieten zijn voor Belgen. Met Hi'Falafel maak je kennis met het authentieke recept van Haïfa’s moeder, waarmee ze erin slaagt de oorspronkelijke smaken opnieuw te creëren. Korte productieketen, biologisch, huisgemaakt, 100% natuurlijk, vegan… : de voordelen zijn talrijk, en dan is er nog het gemak dat je ze bevroren naar huis mee mag nemen! 
  • Een vast onderdeel van de befaamde Libanese mezze, ontdek met onze Belgische partner Lacia 3 overheerlijke labnehs vol smaak. (enkel op zaterdag)
  • De italianen kunnen als geen ander hun gasten op een ongelofelijke manier verwelkomen met heerlijke lekkernijen op hun eindejaarstafel. Met Torroneria Barbero, een specialist inzake lekkernijen o.b.v. hazelnoten en chocolade ontdek je een paar lekkere specialiteiten zoals gressinis met chocolat, giandujotti of nog noccionele.
  • De conservenbedrijven La Brujula en Ramon Peña in Galicië staan voor topkwaliteit. De verse producten uit de Atlantische Oceaan, de recepten, de presentatie van de conserven ... Alles is top!

Vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2023

  • Op 7 december viert men Ambrosius, patroon van de imkers. Voor deze gelegenheid kan je een exclusieve mede proeven. Deze Rob’s honingwijn werd door  onze toegewijde imker Xavier Renotte ontwikkeld o.b.v. ons eigen honing.  
  • Lionel Plaquette, Belgische specialist in hoeveboter, is een telg uit de 6de generatie van het Belgische familiebedrijf.  Zijn producten, namelijk degene voor de feesten, zijn vrij van toevoegingen en hebben een unieke smaak die jullie gerechten volledig afwerken.
  • De fijne vleeswaren van La Corbeille zijn een vaste waarde! Charcutier Pascal Simons is gebeten door zijn vak en biedt je een voorsmaakje van zijn recepten van pensen in de aanloop naar de feesten.
  • De kombucha van Rish is een frisse en gezonde drank van gefermenteerde thee. Gemaakt van Japanse Sencha groene thee, het is volledig ambachtelijk, biologisch, ongepasteuriseerd ... en fier Belgisch want 100% in Brussel gemaakt! Proef hun laatste creatie o.b.v. het bloempje ‘Afrikaantje’. (Enkel op zaterdag!)
  • Zin om rond de wereld te ontdekken, gezellig bij jou thuis samen met vrienden ? Met het verrassende assortiment gekruide cashewnoten van het Belgische merk Nutty Farmer - geproduceerd met het oog op een duurzaam aanpak ‘Farmer to market’ - is dit voortaan mogelijk!
  • Canasuc is een artisanale producent van originele suikerklontjes in verschillende vormen (bloem, hartje, emoticons…), een perfecte sfeerschepper waarbij het genieten van een warm drankje een bijzondere ervaring wordt.  

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2023

  • Falafels zijn voor Syriërs wat frieten zijn voor Belgen. Met Hi'Falafel maak je kennis met het authentieke recept van Haïfa’s moeder, waarmee ze erin slaagt de oorspronkelijke smaken opnieuw te creëren. Korte productieketen, biologisch, huisgemaakt, 100% natuurlijk, vegan… : de voordelen zijn talrijk, en dan is er nog het gemak dat je ze bevroren naar huis mee mag nemen! 
  • Een vast onderdeel van de befaamde Libanese mezze, ontdek met onze Belgische partner Lacia 3 overheerlijke labnehs vol smaak. (enkel op zaterdag)
  • Nimavert nodigt je uit om zijn aperitiefgamma op basis van krekels te proeven. Durf jouw gasten te verrassen en laat jouw volgende aperitief een stukje origineler smaken met hun chips, tapenades of nieuwe hummus !  (enkel op zaterdag). 
  • Corica selecteert zijn Arabica's uit de hele wereld en brandt ze volgens zijn eigen recepten: een knowhow die al in 1850 begon! Ontdek hun exclusieve koffieselectie voor Rob: 3 arabica’s nu ook beschikbaar in bulk bij ons. (enkel op zaterdag). 
  • De Franse fabriek Plantin staat bekend op het gebied van truffels uit de Vaucluse. Hun heerlijke gastronomische producten geven ons alle smaken en aroma's intact terug, zoals hun comtésaus of saus o.b.v. zwarte truffel, heerlijk bij pasta. (enkel op zaterdag).
  • Bier en vrienden, dat gaat samen! En dat was het idee achter het avontuur van de Brasserie du Borinage in 2019... De craft beers van dit geweldig stel vrienden weerspiegelen een pioniers- en geëngageerde geest vol authenticiteit waarvan Rob echt fan is. (enkel op zaterdag).

 


WIJNDEGUSTATIES - DECEMBER 2023